ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανταρσία Λίντσεϊ Γκράχαμ κατά Τραμπ – Ψήφισμα στη Γερουσία για να αποτραπεί τουρκική εισβολή στη Συρία

Ανταρσία Λίντσεϊ Γκράχαμ κατά Τραμπ – Ψήφισμα στη Γερουσία για να αποτραπεί τουρκική εισβολή στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτή ανταρσία του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, εκ των στενότερων συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ, ενάντια στην απόφασή του Αμερικανού προέδρου για παράδοση της βόρειας Συρίας σε παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή.

Ο στενότερος σύμμαχος του Προέδρου Τραμπ στο Κογκρέσο δήλωσε ανοιχτά την αντίθεση του, μίλησε για «καταστροφή σε εξέλιξη» και προειδοποίησε για ψήφισμα της Γερουσίας με το οποίο θα επιχειρείται πάγωμα της απόφασης Τραμπ για «πράσινο φως» στον Ερντογάν να εισβάλει στα κουρδικά εδάφη στη Συρία.

Εξηγώντας τι εννοεί ως καταστροφή, έγραψε:

* Διασφαλίζει την επιστροφή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

* Ωθεί τους Κούρδους να συμμαχήσουν με τον Άσαντ και το Ιράν.

* Καταστρέφει τις σχέσεις της Τουρκίας με το Αμερικανικό Κογκρέσο.

* Θα είναι ένας λεκές στην τιμή της Αμερικής η εγκατάλειψη των Κούρδων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε αιφνιδιαστικά και δίχως να συμβουλευτεί κανέναν, ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τα κουρδικά εδάφη στη Συρία και να επιτρέψει τουρκική εισβολή στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούμπιο: Περισσότερες ευκαιρίες για Ελλάδα και ΗΠΑ σε οικονομία, ενέργεια και εμπόριο

Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη

Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» – «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»

Επί Αλέξη Τσίπρα το 2018 ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας «πουλά» ως «δεδομένο σύμμαχο»

Ντόναλντ Τραμπ για Ιράν: «Κανείς δεν ξέρει ποιος στο καλό κυβερνά τη χώρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr