ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Νότια Αφρική,


















































Λύθηκε το μυστήριο με την οσμή που «έπνιξε» την Αθήνα
ΑΠΕΙΛΗ! Οι λαγοκέφαλοι «κατακτούν» τις ελληνικές θάλασσες - Επιτίθενται λουόμενους, μετατρέπουν τις θάλασσες σε υγρές ερήμους
Χανιά: Συνελήφθη ακόρεστος 34χρονος αλλοδαπός που πρόσφερε σε δύο ανήλικους χρήματα για να «πάνε» μαζί του - Την έπεσε και
Πτώση 30% στην κατανάλωση ποτών - Αιτίες; Αλκοτέστ και φτώχεια
Τραμπ: Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό Apache στο Ορμούζ - Η απάντηση των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα θα δικασθεί για διαφθορά στο πλαίσιο παλιάς υπόθεσης εξοπλισμών αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία εμπλέκεται ο γαλλικός όμιλος Thales, μετά την ομόφωνη άρνηση νοτιοαφρικανικού δικαστηρίου να σταματήσει τις σχετικές διώξεις.
«Το αίτημα να παύσουν οι διώξεις απορρίφθηκε», δήλωσε ο δικαστής Ουίλι Σερίτι του δικαστηρίου του Πιτερμάριτζμπουργκ.
Κατά συνέπεια, η δίκη του πρώην προέδρου θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη.
Ο Ζούμα ο οποίος ήταν στην εξουσία από το 2009 έως το 2018, είχε ζητήσει παύση της δίωξής του για 16 κατηγορίες για απάτη, εκβιασμό και ξέπλυμα χρημάτων σχετικά με συμφωνία για αγορά ευρωπαϊκού στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 30 δισεκατομμυρίων ραντ, για τις νοτιοαφρικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο 77χρονος Jacob Zuma αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και υποστηρίζει πως είναι θύμα κυνηγιού μαγισσών με πολιτικά κίνητρα.
Οι κατηγορίες κατά του Ζούμα είχαν διατυπωθεί πριν από μια δεκαετία, όμως στη συνέχεια μπήκαν στο συρτάρι από τη νοτιοαφρικανική εισαγγελία πριν από την επιτυχή εκστρατεία του για την προεδρία το 2009.
Μετά την εκλογή του, οι αντίπαλοί του έδωσαν μακροχρόνια δικαστική μάχη για να απαγγελθούν εκ νέου οι κατηγορίες σε βάρος του, κάτι που τελικά πέτυχαν το 2016.























































