Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία προκηρύσσει ο Ζόραν Ζάεφ

Πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία προκηρύσσει ο Ζόραν Ζάεφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε το Σάββατο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη βαλκανική χώρα, ένα σχέδιο που βρισκόταν στο επίκεντρο της πολιτικής του.

«Προτείνω την ταχεία διεξαγωγή εκλογών με τις οποίες, εσείς, οι πολίτες, θα αποφασίσετε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων παρεμποδίστηκε κυρίως από τη Γαλλία, τις θέσεις της οποίας υποστήριξαν η Δανία και η Ολλανδία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε χθες Παρασκευή πως η έλλειψη συμφωνίας μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία είναι «ιστορικό λάθος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Πέφτει κι’ άλλο η ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά

«Βόμβα» Ζελένσκι για δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας

Τα γυρίζει ο Ζελένσκι για τις εκλογές: «Η πίεση για εκλογές δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε»

Ο Ζελένσκι δήλωσε έτοιμος για εκλογές στην Ουκρανία «εντός των επόμενων 60 έως 90 ημερών»

Τραμπ: Να κάνει εκλογές η Ουκρανία – Σε θέση ισχύος η Ρωσία – Βολές κατά Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr