ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάικο Μάας: Παράνομη η τουρκική εισβολή στη Β/Α Συρία – Δεν πληρώνουμε για εποικισμό της

Χάικο Μάας: Παράνομη η τουρκική εισβολή στη Β/Α Συρία – Δεν πληρώνουμε για εποικισμό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εισβολή» η οποία «δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Απαντώντας στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι η Άγκυρα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, ο Χάικο Μάας είπε στη δημόσια τηλεόραση ZDF:

«Με όλα όσα γνωρίζουμε και με ατά που η ίδια η Τουρκία έχει επικαλεστεί ως νομική βάση, δεν μπορούμε να συμμεριστούμε αυτήν την άποψη».

«Δεν πιστεύουμε ότι μια επίθεση εναντίον κουρδικών μονάδων ή Κούρδων πολιτοφυλάκων είναι νόμιμη με βάση το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν η επιχείρηση αυτή συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας, ο Μάας είπε:

«Αν δεν υπάρχει κάποια βάση στο διεθνές δίκαιο για μια τέτοια εισβολή, τότε δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο».

Ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε επίσης την Άγκυρα ότι μπορεί να χάσει τους ευρωπαϊκούς πόρους που λαμβάνει με βάση το πρόγραμμα για την παραμονή των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία.

«Επίσης, δεν συμφωνούμε να σταλούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στη βορειοανατολική Συρία, σε αυτήν τη ζώνη ασφαλείας, πιθανότατα ενάντια στη θέλησή τους, οι πρόσφυγες του συριακού Εμφυλίου Πολέμου που σήμερα βρίσκονται στην Τουρκία», είπε.

Τα θέματα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν με την Τουρκία, σε σχέση και με τη συμφωνία για το προσφυγικό «επειδή δεν θα πληρώσουμε χρήματα για πράγματα που δεν πιστεύουμε ότι είναι νόμιμα», τόνισε.

Με βάση τη συμφωνία του 2016 για τη μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε να χορηγήσει έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τους πρόσφυγες –στην πλειονότητά τους Σύρους– που βρίσκονται στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τούρκος κωμικός οδηγήθηκε στη φυλακή για εξύβριση του Ερντογάν

Jerusalem Post: Ο Ερντογάν της Τουρκίας διεξάγει πόλεμο εναντίον της Δύσης και του Ισραήλ – Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να το αγνοήσει

Η Τουρκία κατασκευάζει «διαστημική βάση» στη Σομαλία που θα μπορεί να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους – Συναγερμός στο Ισραήλ

We must stop the pseudo-caliph Erdogan NOW, before he plunges the region into a neo-Ottoman war

Να σταματήσουμε τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν ΤΩΡΑ πριν βυθίσει την περιοχή σε νεοοθωμανικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr