ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας ΙΙ» περιπολεί στο Καστελόριζο (φωτο)

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας ΙΙ» περιπολεί στο Καστελόριζο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πυραυλάκατος (ταχύ περιπολικό) «Μπλέσσας ΙΙ» (Ρ-21) του Πολεμικού Ναυτικού μας, με πλήρωμα 43 άνδρες, περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου και φροντίζει να κρατά μακρυά τους Τούρκους πειρατές.

Φωτογραφίες της πυραυλακάτου να περιπολεί στο Λύκιο Πέλαγος (Ανατολική Μεσόγειος) ανάρτησε ο λογαριασμός AegeanHawk στο Twitter, που παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων στις ελληνικές θάλασσες.

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας ΙΙ» είναι ένα από τα τέσσερα παρόμοιου τύπου (αδελφά) σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας: «Λάσκος ΙΙ», «Μπλέσσας ΙΙ, «Μυκόνιος» και «Τρουπάκης».

Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Construction mecaniques de Normandie (CMN) του Χερβούργου, στη Νορμανδία της Γαλλίας.

Το πλοίο καθελκύστηκε στις 10 Νοεμβρίου 1976 στο Χερβούργο (ανάδοχος η σύζυγος του τότε Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Σπ. Κονοφάου) και παρελήφθη από τον Πλωτάρχη Ι. Βουραζέρη.

Στις 7 Ιουλίου 1977 κατέπλευσε στην Ελλάδα.

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας ΙΙ» στο Καστελόριζο.

Το σκάφος πήρε το όνομα του προς τιμήν του Κεφαλονίτη Γεώργιου Μπλέσσα.

Ο Πλωτάρχης Μπλέσσας, ως κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα», είχε χαθεί ηρωικά κατά τη βύθιση του πλοίου του στη θαλλάσσια περιοχή της Λέρου στις 26 Σεπτεμβρίου 1943.

Ο Μπλέσσας προήθχη μετά θάνατον στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου.

Η πυραυλάκατος «Μπλέσσας» —όπως και τα αδελφά της πλοία— υποβλήθηκε σε εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού των συστημάτων της (πρόγραμμα Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής), οι οποίες ολοκληρώθηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τον Οκτώβριο του 2009.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξο ναό στην Ιορδανία: «Στόχος μας η διασφάλιση της προστασίας των χριστιανών της Μέσης Ανατολής»

Ελληνική και Ισραηλινή ΦΩΤΙΑ στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος – Σε τρόμο οι νεοθωμανοί πειρατές (βίντεο)

Νίκος Δένδιας: «Η παραδοσιακή διάκριση μεταξύ ειρήνης και πολέμου, πολιτικού πεδίου και στρατιωτικού πεδίου, έχει πλέον αμβλυνθεί»

Ο Νίκος Δένδιας στη Βοστώνη – Τι υπογράφει, με ποιους θα συναντηθεί

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πλέον έχει αστερισμό μικροδορυφόρων – Έρχεται και μεγάλος δορυφόρος – Μη Επανδρωμένα και Αυτόνομα σε αέρα και θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr