ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόντιοι και Κρητικοί «μπλοκάρουν» να ονομαστεί «Κεμάλ Ατατούρκ» πλατεία του Αμβούργου

Πόντιοι και Κρητικοί «μπλοκάρουν» να ονομαστεί «Κεμάλ Ατατούρκ» πλατεία του Αμβούργου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θορυβημένη η διοίκηση του Δήμου Αμβούργου στην Γερμανία απαντά στον κατακλυσμό επιστολών διαμαρτυρίας πολλών ομογενειακών φορέων αλλά και πολιτών ελληνικής, γερμανικής, αρμενικής ακόμα και τουρκικής καταγωγής για την απόφασή να δοθεί το όνομα του Κεμάλ σε κεντρικό δημόσιο χώρο της πόλης-λιμάνι.

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή της αρμόδιας τομεάρχου του Δήμου Αμβούργου, δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση.

Επισημαίνει δε μάλιστα ότι για την λήψη της όποιας απόφασης θα συζητηθούν πολύ σοβαρά οι απόψεις των διαμαρτυρομένων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα δύο συστημικά κόμματα CDU και SPD που αρχικά στήριξαν την τουρκική πρωτοβουλία ως αντίβαρο στον επιθετικό ισλαμισμό του Ερτογάν κάνουν δεύτερες σκέψεις πλέον και για την κεμαλική διάσταση του εγχειρήματος.

Ο Χρήστος Πεχλιβανίδης, Πρόεδρος Ποντίων Αμβούργου.

Πρωτοστάτης στην προσπάθεια είναι ο πρόεδρος των Ποντίων Αμβούργου Χρήστος Πεχλιβανίδης και η πρόεδρος των Κρητών Σαβιολάκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι πήγε στη Μόσχα 48 ώρες πριν τον πόλεμο για τους Έλληνες της Μαριούπολης – Ο Λαβρόφ τον διαβεβαίωνε ότι μία εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ανοησία!

Ο Νίκος Δένδιας με Ελληνοαυστραλούς δημοσιογράφους: «Διαπίστωσα με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δύναμη, τη ζωντάνια και τη δυναμική του Ελληνισμού της Αυστραλίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρεσβευτές Βόρειας και Νότιας Αμερικής: Η Ελληνική Ομογένεια γέφυρα συνεργασίας

Νίκος Δένδιας: «Ο Ελληνισμός στην Αυστραλία ακμάζει – Υπερβαίνει το 1 εκατ. – Είναι ένας Ελληνισμός δυναμικός»

Ντάνα Λέβι: Ο Τραμπ αρνήθηκε να προσκυνήσει τον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr