ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος είναι ζωντανό και παραμένει απειλή, λέει ο Κούρδος Υπ. Άμυνας

Το Ισλαμικό Κράτος είναι ζωντανό και παραμένει απειλή, λέει ο Κούρδος Υπ. Άμυνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραμένει ενεργό στο έδαφος και συνιστά ακόμα απειλή, δήλωσε ο υπουργός των Πεσμεργκά, δηλαδή ο υπουργός Άμυνας, του ιρακινού Κουρδιστάν Σορίς Ισμαήλ.

«Οι πρόσφατες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος απέδειξαν ότι είναι ακόμα ζωντανό και δεν έχει ακόμα εκριζωθεί», σημείωσε σε δήλωσή του μετά την επίθεση τζιχαντιστών του ISIS στην κουρδική πόλη Κουλατζό κοντά στην Κιφρί το βράδυ της Παρασκευής, όπου σκοτώθηκαν τρεις Κούρδοι των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίστηκαν ακόμα οχτώ, συμπεριλαμβανομένων γυναικόπαιδων.

Ο Ισμαήλ δήλωσε ότι το υπουργείο Πεσμεργκά έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες του στους εταίρους του στον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Πιστεύει ότι η διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη εξάλειψη της τζιχαντιστικής απειλής.

«Επαναλαμβάνουμε ότι οι δυνάμεις της Πεσμεργκά είναι δεσμευμένες να προστατεύσουν την περιοχή του Κουρδιστάν.

»Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει περαιτέρω την στρατιωτική συνεργασία και την υποστήριξη των στρατευμάτων μας», αναφέρεται στη γραπτή του δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Η Τουρκία έθεσε το πεδίο της πρώτης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Πέρσες υπό ιστορική προστασία

Το Ιράκ έθεσε ως προθεσμία τον Σεπτέμβριο για να παραδώσουν τα όπλα τους οι φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές

Προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για ανασύνταξη της Χαμάς – Φρένο από την Ουάσιγκτον σε νέα επιχείρηση

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr