ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Λιβύη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Τουρκία,

















































Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας - Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ
Εξοπλισμοί 1,5 δισ. ευρώ – Πράσινο φως σε PULS, Rafale και αναβαθμίσεις - Οικοδομείται το οχυρό Ελλάδα
Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία - Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές
Αντάρτικο γαλάζιων βουλευτών για το αγροτικό - Απέτυχε το «μασάζ» του Τσιάρα
Καρυστιανού-Φαραντούρης στις Βρυξέλλες για άρθρο 86: Να προχωρήσουν οι διώξεις για ΤΕΜΠΗ και ΟΠΕΚΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Αίγυπτος κατήγγειλε με επιστολή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι τα δύο «μνημόνια» που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη παραβιάζουν τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ για τη Λιβύη, ειδικότερα την απόφαση 1970 του 2011 για το εμπάργκο όπλων.
Την επιστολή παρέδωσε την Τρίτη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αιγύπτου, πρέσβης Μοχάμεντ Ιντρίς, στην Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπο Κέλι Κραφτ, η οποία έχει την προεδρεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για αυτό τον μήνα, όπως και στα υπόλοιπα μέλη του Σ.Α.
Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι τα «μνημόνια» Άγκυρας – Τρίπολης παραβιάζουν και τη Συμφωνία του Σιρκάτ της 17ης Δεκεμβρίου 2015.
Η Αίγυπτος απαίτησε επίσης από τα Ηνωμένα Έθνη να μην αναγνωρίσουν τις «οριοθετήσεις» θαλασσίων ζωνών μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, τονίζοντας στην επιστολή ότι η συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ερντογάν και Σαράτζ είναι έκνομη και άκυρη.





















































