ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμιστές, Λιβύη, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, Χαλίφα Χαφτάρ,


















































Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου
Jerusalem Post: Πώς η ίδρυση του Ισραήλ αντικατοπτρίζει την Ελληνική Ανεξαρτησία - και γιατί αυτό αγνοείται
Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση
Σκωτία: Ενισχύεται το μπλοκ υπέρ της ανεξαρτησίας στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η βιαστική απόφαση του ισλαμιστή πρωθυπουργού της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, να δώσει πράσινο φως στην έλευση τουρκικών στρατευμάτων στην Τρίπολη ανοίγει τον δρόμο στον πρόεδρο της Τουρκίας να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία της Άγκυρας και νότια της Κρήτης.
Πρώτα όμως επιβάλλεται να εκδοθεί απόφαση για στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Η υπάρχουσα απόφαση για επιχειρήσεις στο εξωτερικό αφορά μόνο τη Συρία.
Η αξιωματική αντιπολίτευση που αντιδρά στην εμπλοκή της χώρας στα εσωτερικά της Λιβύης θα προκαλέσει αντιπαράθεση στη Βουλή, αλλά ο Ερντογάν διαθέτει τις απαραίτητες συμμαχίες για να περάσει την απόφαση.
Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει τις θέσεις της Τουρκίας σε σχέση με τις «συμφωνίες» που υπέγραψε με την Λιβύη.
Καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη μέρα θα είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν και αποφασίστηκε να μεταβεί στη Μόσχα, με επιτροπή αποτελούμενη από τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον υφυπουργό Άμυνας και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών για διαβούλευση με αντίστοιχη ρωσική.
Όπως είναι γνωστό η Μόσχα στηρίζει τον Χαφτάρ που προελαύνει προς την Τρίπολη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η Αίγυπτος είναι έτοιμη να στείλει προς στήριξη του τεθωρακισμένα ρωσικής κατασκευής.
Οι ισορροπίες στην περιοχή είναι ευαίσθητες και η ένταση που αυξήθηκε με τις «συμφωνίες» ΑΟΖ και στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραφε ο τουρκικής καταγωγής Σαράτζ με την Άγκυρα, τώρα κορυφώνεται επικίνδυνα.























































