Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάγγελμα Τραμπ: Ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν μέχρι να αλλάξει στάση

Διάγγελμα Τραμπ: Ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν μέχρι να αλλάξει στάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν και θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρι η Τεχεράνη να αλλάξει συμπεριφορά, τόνισε σε διάγγελμά του ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στον Λευκό Οίκο για την επίσημη αντίδραση του Αμερικανού πρόεδρου στα ιρανικά αντίποινα για την εξόντωση του στρατηγού Σολεϊμανί.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις της Τεχεράνης, τόνισε πως δεν υπήρχαν απώλειες Αμερικανών, παρά μόνο μικρές ζημιές, ενώ σημείωσε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους ένστολους Αμερικανούς.

Όπως είπε το Ιράν χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία, «κάτι που εμείς δεν το επιτρέπουμε.

»Με δικές μου οδηγίες οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν έναν από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, τον Σολεϊμανί, ο οποίος εκπαίδευε τρομοκράτες και σχεδίαζε νέες επιθέσεις.

»Τα χέρια του ήταν βαμμένα με αμερικανικό και ιρακινό βήμα».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους τρομοκράτες ότι αν σέβονται τη ζωή τους δεν θα πρέπει να στοχοποιούν τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Τραμπ οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν, οι οποίες και θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρι η Τεχεράνη να αλλάξει συμπεριφορά.

Παράλληλα, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ «μεγαλύτερη εμπλοκή στα θέματα της Μέσης Ανατολής», ενώ απευθυνόμενος στην Τεχεράνη είπε:

«Αντί να πουν ευχαριστώ στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι πρέπει να θανατωθούν Αμερικανοί».

«Για όσο θα είμαι πρόεδρος, δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως η Τεχεράνη «φαίνεται να υποχωρεί που είναι καλό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τον υπόλοιπο κόσμο».

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως πρέπει να γίνει ένα νέο deal με τον Ιράν.

«Θέλουμε το Ιράν να έχει μέλλον, οι ΗΠΑ είναι έτοιμοι για ειρήνη με όλους όσους την επιθυμούν» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

12 Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από απευθείας πλήγμα σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας

Οι IDF εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσουν τα πλήγματα στο σύνολο σχεδόν της πολεμικής βιομηχανίας του Ιράν

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν στην Τεχεράνη το αρχηγείο παραγωγής ναυτικών εξοπλισμών και πλοίων του Ιράν

Βανς: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί «λίγο ακόμα» για να διασφαλιστεί ο «ευνουχισμός» του Ιράν σε βάθος χρόνου

Τραμπ: Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για ένταξη στις «Συμφωνίες του Αβραάμ» – «Μεταμορφωμένη» η Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr