Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία υπέρ του ενεργού ρόλου της Ρωσίας σε Συρία και Ιράν

Η Γερμανία υπέρ του ενεργού ρόλου της Ρωσίας σε Συρία και Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιράν, Ρωσία, Συρία, Χάικο Μάας,

Για τη Ρωσία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας επισημαίνοντας πως ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ενεργού της ρόλου στο Ιράν και τη Συρία ενώ παράλληλα ζητεί την αποσαφήνιση των συνθηκών κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους.

«Επιθυμούμε η Μόσχα να παρακινήσει το Ιράν στις επερχόμενες συνομιλίες να συμμορφωθεί και πάλι με τους κανόνες του παιχνιδιού.

»Η Ρωσία, ως συμμετέχουσα χώρα στη συμφωνία της Βιέννης για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν φέρει ευθύνη ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στην περιοχή και δεσμεύτηκε γι’ αυτό επίσης το Σαββατοκύριακο.

»Και στη Συρία θα μπορούσε η Ρωσία να αξιοποιήσει την επιρροή της ώστε να παρεμποδιστεί η περιφερειακή εξάπλωση των εντάσεων».

Αυτό δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, στη σημερινή έκδοση της «Saarbruecker Zeitung» όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμη, ο κ. Μάας τόνισε ότι το Ιράν θα πρέπει να αποσαφηνίσει τις συνθήκες της κατάρριψης του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου.

«Τώρα, η Τεχεράνη πρέπει να συζητήσει με τις χώρες οι οποίες θρηνούν θύματα, ποιες λύσεις μπορούν να βρεθούν για την περαιτέρω διερεύνηση αυτής της τραγωδίας.

»Έστω και αν τώρα αποφευχθεί μία άμεση στρατιωτική σύγκρουση, η διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από την περιοχή.

»Συνεπώς, οι προσπάθειές μας για την παρεμπόδιση μίας περαιτέρω κλιμάκωσης συνεχίζονται αμείωτες» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η αμερικανοϊσραηλινή επιχείρηση στο Ιράν θα επιφέρει αλλαγή καθεστώτος

Ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε τον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ στο Ιράν – Χωρίς θύματα σύμφωνα με τοπικά Μέσα

Ουάσιγκτον: «Σε εβδομάδες και όχι μήνες» η ολοκλήρωση των επιχειρήσεων στο Ιράν, δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο

Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI – Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr