ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασάνισαν γέροντες χριστιανούς για να εξισλαμιστούν

Βασάνισαν γέροντες χριστιανούς για να εξισλαμιστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την αντεπίθεση των κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, για την ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης, απελευθερώθηκαν και πολλά χωριά Ασσύριων χριστιανών που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος στην ευρύτερη περιοχή. Το χωριό Μπακούφα (Bakufa) είναι ένα από αυτά.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος πλησίαζε οι κάτοικοι το εγκατέλειψαν. Μόνο τέσσερις χωρικοί έμειναν πίσω. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ο Ασιτιβάν Μανσούρ (Asitivan Mansour) και η σύζυγός του Νατζίμπα (Najiba), ένας ανάπηρος συγχωριανός τους κι ένας ακόμα ψυχικά ασθενής. Αυτοί οι άνθρωποι βίωσαν και τη σύντομη κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Την τελευταία ημέρα, πριν την αντεπίθεση των Κούρδων για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή, τρεις μακελάρηδες (ο ένας μιλούσε τη συριακή διάλεκτο κι οι άλλοι δύο ιρακινά), πήγαν στον γέροντα Ασιτιβάν και τον βασάνισαν για να εξισλαμιστεί. Τον χτύπησαν άσχημα στο πρόσωπο και στο σώμα. Τη φωτογραφία του ταλανισμένου ανθρώπου τη δημοσιεύουμε όπως την ανάρτησε το σάιτ ankawa.com.

Τώρα ο Ασιτιβάν και η γυναίκα του περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψουν στο μικρό χωριό τους οι δικοί τους άνθρωποι, φίλοι και συγγενείς, γιατί αισθάνονται μεγάλη μοναξιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Η Χαμάς φυλακίζει και βασανίζει Γαζαίους ακόμα και γυναίκες και παιδιά

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο Ιράκ

Η στρατηγική των πανεπιστημίων του Κατάρ: Ο ιδεολογικός πόλεμος εξασθενεί την αμερικανική ισχύ

Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr