ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Bloomberg: Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πιθανό θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο αναφέρεται σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τρομοκρατημένη από ένα ακόμα κύμα μεταναστών που απειλεί να εισέλθει στην επικράτειά της, αν δεν υπάρξει έλεγχος της κατάστασης στη Λιβύη, ωστόσο το πρόβλημα δεν περιορίζεται εκεί.

Το Bloomberg επισημαίνει ωστόσο ότι αυτή δεν είναι η μόνη ανησυχία της ΕΕ, που επιχειρεί επίσης να επιλύσει το ζήτημα που δημιούργησε το σύμφωνο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη.

Θα είναι όμως αυτό το τέλος της ιστορίας; Οι Βρυξέλλες ανησυχούν πως πιθανότατα η απάντηση είναι όχι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα εκδώσει άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει τις εργασίες εξερεύνησης, ενδεχομένως σε ύδατα που η Ελλάδα υποστηρίζει ότι είναι δικά της σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Για την Αθήνα, μια πιθανή κίνηση της Τουρκίας σε αυτό το πεδίο θα θεωρηθεί ότι ξεπερνά τα όρια και η Ελλάδα δεν θεωρεί αρκετή μια δήλωση της ΕΕ ή μια απλή διπλωματική διαμαρτυρία, ώστε τα σχέδια της Άγκυρας να ανακοπούν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πολλές επιλογές, πέρα από το να παρεμποδίσει τις τουρκικές ασκήσεις ή να διακινδυνεύσει την πολιτική του αυτοκτονία. Και μετά τι;

Εκείνοι που θυμούνται τον Ιανουάριο του 1996 γνωρίζουν ότι οι αρνητικές εξελίξεις δεν συμβαίνουν πάντα κατόπιν σχεδιασμού.

Απαιτείται μόνο ένας λάθος υπολογισμός ή μια υπέρβαση των ορίων στο «παιχνίδι» ώστε οι εξελίξεις να οδηγήσουν σε καταστροφή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρίστες στη Σκιάθο έφαγαν σε ταβέρνα τσιπούρα και αρνίσια παϊδάκια κι έφυγαν κάνοντας φασαρία δίχως να πληρώσουν

Το Αζερμπαϊτζάν απαίτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Βόμβα μεγατόνων στη ΝΔ: Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ζητά πίσω τον Σαμαρά και κατάργηση του γάμου ομοφύλων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...