Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρωσία και Τουρκία για τη Β/Δ Συρία

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρωσία και Τουρκία για τη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται Τουρκία και Ρωσία με μήλον της έριδος τη βόρεια Συρία.

Μία ημέρα μετά το τελεσίγραφο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς το καθεστώς του Άσαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από την Ιντλίμπ έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε σήμερα στο θέμα, αυτή τη φορά για να κουνήσει το δάχτυλο στη Μόσχα.

Η Τουρκία περιμένει από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης στη βορειοδυτική Ιντλίμπ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ για να προσθέσει ωστόσο ευθύς αμέσως ότι η Άγκυρα χρειάζεται να εργαστεί με τη Μόσχα για να επιλύσει προβλήματα στην περιοχή.

Μια ρωσική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Τουρκία για να συζητήσει για την Ιντλίμπ, σημείωσε επίσης ο Τσαβούσογλου, καθώς επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις συνομιλίες αυτές, αν είναι απαραίτητο.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, διά του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν επιβεβαίωσε τα περί συνάντησης, δηλώνοντας ωστόσο ότι εφόσον χρειαστεί, μία συνάντηση των δύο ηγετών μπορεί όντως να πραγματοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι τρομοκράτες από τη «ζώνη ευθύνης» της Τουρκίας στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ συνεχίζουν να επιτίθενται στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και σε ρωσικές στρατιωτικές υποδομές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από τρομοκράτες οι οποίοι πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.000 επιθέσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ.

«Υπήρξε πρόσφατα μια επικίνδυνη αύξηση της έντασης και της βίας στην Ιντλίμπ», ανέφερε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία συνεχίζει να συντονίζεται με την Τουρκία και το Ιράν επί του πεδίου στη Συρία, προσθέτει στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ μίλησε με τους «αδύναμους» Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ για την Ουκρανία

Συρία: Στάσιμες οι σχέσεις Δαμασκού και Αυτόνομης Διοίκησης Β/Α Συρίας – Αδιέξοδο στις συνομιλίες

Διαδηλώσεις Δρούζων στη Σουέιντα: Απαίτηση για «αυτοδιάθεση» στην επέτειο της πτώσης Άσαντ

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr