ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Γαλλία έχει αρχίσει «να χάνει την υπομονή της» με τη Γερμανία

Γιατί η Γαλλία έχει αρχίσει «να χάνει την υπομονή της» με τη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γαλλία έχει αρχίσει «να χάνει την υπομονή» της με την απουσία απαντήσεων από την γερμανική πλευρά απέναντι στις γαλλικές πιέσεις για ενίσχυση της ΕΕ μετά το Brexit, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ερωτηθείς αν είναι απογοητευμένος από την σιωπή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στις προταθείσες από τον ίδιο μεταρρυθμίσεις, ο Μακρόν απάντησε:

«Δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι ανυπόμονος».

«Έχουμε προϊστορία στην αναμονή απαντήσεων» ο ένας από τον άλλον, σημείωσε.

«Αυτό που είναι σημαντικό για τα επόμενα χρόνο είναι να κινούμαστε πολύ γρηγορότερα σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας στο ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν πιέζει εδώ και καιρό για μια φιλόδοξη αναδιάρθρωση της ΕΕ έπειτα από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, που θα περιλαμβάνει βαθύτερη ενσωμάτωση σε οικονομικά και αμυντικά ζητήματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος σχολίασε ακόμη τη δήλωση του Γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα ότι κάνουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο.

Ο Μακρόν σχολίασε ότι δεν εξεπλάγη από την ομιλία του Στάινμαγερ, η οποία -όπως είπε- του άρεσε.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ο “μικρός εταίρος” των ΗΠΑ», τόνισε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι, ενώ υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις απειλές στη γειτονιά της και, κάποιες φορές, να ενεργεί ανεξάρτητα από την Ουάσινγκτον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφιάλτης για το ΝΑΤΟ μια πιθανή αποχώρηση του Παρισιού μετά τις γαλλικές εκλογές

Ο Allwyn Champ Απόστολος Χρήστου αποκαλύπτει πώς έζησε τη «χρυσή» επιτυχία στο Ευρωπαϊκό του Παρισιού

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό – Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Ιράν: Ανακοίνωση για την προσωρινή κράτηση δύο Γάλλων διπλωματών με την κατηγορία της «ξένης ανάμιξης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr