Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Δένδιας για τα Δυτ. Βαλκάνια

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Δένδιας για τα Δυτ. Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να προεδρεύσει της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με τίτλο «Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ», που οργανώνει η ελληνική διπλωματία.

Οι εργασίες της Διάσκεψης θα εστιάσουν στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τρεις μήνες πριν από τη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ, τον ερχόμενο Μάιο, καθώς η Κροατία έχει την Προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών των γειτονικών κρατών-μελών της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας.

Διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν την αυριανή Διάσκεψη ως «κορωνίδα» μιας σειράς πρωτοβουλιών που ήδη έχει αναλάβει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση του ευρωπαϊκού δρόμου όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τονίζουν:

«Η θέση της Ελλάδας είναι διαχρονικά απολύτως σαφής – υποστηρίζουμε απαρέγκλιτα την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών της περιοχής, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της πλήρους τήρησης από πλευράς τους του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καθώς και των όρων και προϋποθέσεων της ενταξιακής διαδικασίας».

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι «η Ελλάδα και ιδιαίτερα η πόλη της Θεσσαλονίκης, έχουν ταυτιστεί με το ευρωπαϊκό μέλλον των χώρων της περιοχής – ας μην ξεχνάμε ότι με την “Ατζέντα της Θεσσαλονίκης”, το 2003, άνοιξε ο δρόμος για την προσέγγισή τους με την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διάσκεψη «Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ» επισφραγίζει την επανενεργοποίηση της χώρας μας στα Βαλκάνια, καθώς η Ελλάδα αναδεικνύει τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα με τρόπο ουσιαστικό στις προσπάθειες αναζωογόνησης της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά» τις τουρκικές NAVTEX στο Αιγαίο

Γεραπετρίτης στο ΣΑ του ΟΗΕ: «Η προστασία των Κούρδων πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως» – Μήνυμα προς τους «εξωτερικούς δρώντες» στη Συρία

Συγκλονίζει τραυματίας φίλαθλος του ΠΑΟΚ: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα ποτέ τις αισθήσεις μου»

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας στη φρεγάτα «Κίμων» στη Σαλαμίνα – Τι θα συζητήσουν

ΠΑΟΚ: «Όλη η Ελλάδα θρηνεί σήμερα» – Γιατί οι φίλαθλοι επέλεξαν το ταξίδι μέσω Ρουμανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...