ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους στην Ιντλίμπ

Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 948.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στη βορειοδυτική Συρία από τον Δεκέμβριο, εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται, καθώς ο συριακός στρατός προσπαθεί να ανακαταλάβει το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Πάνω από 948.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν εκτοπιστεί από την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει σχεδόν 180.000 οικογένειες, περισσότερες από 195.000 γυναίκες και περισσότερα από 560.000 παιδιά» επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Η ανακοίνωση του πιο πρόσφατου απολογισμού γίνεται λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αργότερα σήμερα με θέμα την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία.

Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και χώρες προειδοποιούν για τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών 14 χωρών της ΕΕ ζήτησαν σήμερα να τερματιστούν οι συγκρούσεις στην Ιντλίμπ.

Το κείμενο υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Εσθονίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας.

«Καλούμε το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του να σταματήσουν την επίθεση αυτή και να τηρήσουν την εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν το φθινόπωρο του 2018.

Επίσης ζητάμε από τη Ρωσία να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία με στόχο την αποκλιμάκωση της φρικτής κατάστασης στην Ιντλίμπ και να συμβάλει σε μια ειρηνική λύση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταδικάστηκε Βελγίδα μετά την επιστροφή της από τη Συρία για διασυνδέσεις με το ISIS

Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»

Jerusalem Post: Η στρατηγική της Τουρκίας για μακροπρόθεσμη κυριαρχία στη Μέση Ανατολή

Η Τουρκία «έκοψε» το νερό σε Συρία και Ιράκ και τους εξάγει τα όσπρια που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν λόγω λειψυδρίας

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο αγρότη και Σύρο μετανάστη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr