ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαία Μεσσήνη, Μεσσήνη, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Στάθης Αναστασόπουλος, Φωτιά,


















































Τεράστια αποστολή αμερικανικού στρατιωτικού υλικού έφτασε στο λιμάνι της Χάιφα
Αλέξης Τσίπρας: Έτσι θα κυβερνήσω! 20 άξονες κοινωνικής δικαιοσύνης - Για τον λαό και την πατρίδα με πολιτική αρετή και
Η ΕΛ.Α.Σ. «τσάκισε» τις προχειρότητες του «εκσυγχρονιστή» Πιερρακάκη: Δεν θα επιτρέψουμε «την επικράτηση σκοπιμοτήτων και ασυδοσίας στο χώρο της ανώτατης
Η Χαλκιδική στις φλόγες και ένας «εκσυγχρονιστής» Σκέρτσος κάνει «στατιστική αλχημεία» - Απέχθεια της ΕΛ.Α.Σ. για τον σημιτικό πρώην ΠΑΣΟΚο
Πρόεδρος του Λιβάνου: Η Χεζμπολάχ πρέπει να καταστραφεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σχεδόν ανεξέλεγκτη συνεχιζόταν σε ορισμένα σημεία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από το μεσημέρι στα Ζερμπίσια και κινδύνεψαν σπίτια, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος στην Αρχαία Μεσσήνη.
Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις, μιλούσαν για ζημιά που ξεπερνάει τα 15.000 στρέμματα δασικής και αγροτοδασικής έκτασης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, κοντά στο χωριό Ζερμπίσια, έξω από το Μελιγαλά.
Στην περιοχή επιχειρούσαν 10 εναέρια μέσα (3 καναντέρ, 3 PZL και 2 ελικόπτερα), 64 πυροσβέστες, 22 αξιωματικοί, 28 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 23 άτομα, κάτοικοι και εθελοντές.
Το απόγευμα της Δευτέρας η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο βουνό και προληπτικά εκκενώθηκαν 4 οικισμοί (Μαυρομμάτι, Δανιλέϊκα, Κροντήρες και Γκολέμι).
«Ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια, ενώ η φωτιά «έγλυψε» τον αρχαιολογικό χώρο, μπαίνοντας μέσα από τα τείχη αλλά ευτυχώς χωρίς να επεκταθεί», τόνισε στην εφημερίδα Θάρρος της Καλαμάτας ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν άσχημες και επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι.
Η φωτιά είχε μεγάλο μέτωπο και με πολύ μεγάλη δυσκολία και υπεράνθρωπες προσπάθειες κρατήθηκε σε κάποια σημεία.
«Δυστυχώς, δεν κρατήθηκε η φωτιά στην Αρκαδική Πύλη προς Νεοχώριο και πέρασε στο βουνό και έγινε μεγαλύτερη ζημιά. Υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση και ευτυχώς βοήθησε πολύ ο Υφυπουργός κ. Λαμπρόπουλος, στέλνοντας πολλές δυνάμεις και περιορίσθηκε η ζημιά», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασόπουλος
Η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια της Αρχαίας Μεσσήνης και απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι. Πολλοί κάτοικοι ωστόσο παρέμειναν, βοηθώντας στην κατάσβεση.























































