Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμβαίνει με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον – Η Βρετανία στην πιο «θανατηφόρα φάση»

Τι συμβαίνει με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον – Η Βρετανία στην πιο «θανατηφόρα φάση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πέρασε και δεύτερη νύχτα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάστασή του είναι σταθερή αφού έλαβε υποστήριξη με οξυγόνο, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ ηγείται της μάχης της Βρετανίας κατά της επιδημίας του νέου κορωναϊού.

Το «χρονικό» της υγείας του

Ο Τζόνσον, ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον νέο κορωναϊό πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας την Κυριακή το βράδυ καθώς ο πυρετός και ο βήχας που παρουσίαζε δεν υποχωρούσαν και μπήκε στην εντατική τη Δευτέρα έπειτα από επιδείνωση της κατάστασής του.

Στον 55χρονο Βρετανό ηγέτη παρασχέθηκε οξυγόνο, αλλά δεν έχει συνδεθεί με συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, τον οποίο είχε ορίσει να τον αντικαταστήσει, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός σύντομα θα επιστρέψει στα ηνία της χώρας καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις δημόσιας Υγείας εδώ και έναν αιώνα.

«Είναι σταθερός, έχει καλή διάθεση», δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ.

«Μολονότι του παρασχέθηκε οξυγόνο, δεν έχει τοποθετηθεί συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης», προσέθεσε.

Καραντίνα και άρση μέτρων

Την ώρα που ο Τζόνσον δίνει μάχη με τον νέο κορωναϊό στο νοσοκομείο, το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται στην πιο θανατηφόρα φάση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, του ξεσπάσματος της Covid-19 στη χώρα και αναμετράται με το ερώτημα πότε θα πρέπει να αρθεί η καραντίνα.

Στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης, υπουργοί συζητούν για το ως πότε η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μπορεί να αντέξει με κατεβασμένα τα ρολά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός από τα πιο αυστηρά πακέτα ελέγχων έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται σε μια περίοδο ειρήνης.

Προσωρινός πρωθυπουργός

Ο Τζόνσον ανέθεσε κάποιες εξουσίες στον Ράαμπ, ο οποίος είχε διορισθεί υπουργός Εξωτερικών πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, αν και οποιεσδήποτε σημαντικές αποφάσεις -όπως το πότε θα αρθεί η καραντίνα- θα χρειαστεί να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο του Τζόνσον.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει διότι, αν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζω γι’αυτόν τον πρωθυπουργό, είναι ότι είναι μαχητής, και θα επιστρέψει στα ηνία για να μας καθοδηγήσει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση σύντομα», δήλωσε χθες ο Ράαμπ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, θα αντικαταστήσει τον Τζόνσον αν ο Ράαμπ καταστεί ανίκανος για εργασία.

Επικοινωνιακές αντίθεσεις

Είναι αρκετά προφανές πλέον, ότι το όλο θέμα με την υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού, φαίνεται να μην αναπαράγεται με λεπτομερή αναφορά, τουναντίον να υπάρχει κάποια ιδιάζουσα μυστικοπάθεια.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται διαφορετικού τύπου ενημερώσεις ως προς την κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον.

Από τη μία η Ντάουνινγκ Στριτ δεν αναφέρει πολλές λεπτομέρειες. Δεν έγινε κάποια αναλυτική περιγραφή του πώς ακριβώς είναι η κατάσταση της υγείας του.

Υπάρχει κι άλλη αντίθεση σχετική με την κατάσταση του Μπόρις.

Τη μία έγινε γνωστό ότι τα συμπτώματά του ήταν ήπια και ότι σε κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα γυρνούσε πάλι σε μια κανονικότητα, αλλά έγινε το ακριβώς αντίθετο.

Βρέθηκε να οδηγείται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πυρετό, δύσπνοια και να επικρατεί ακόμη μυστικοπάθεια, σαν να προσπαθεί η κυβέρνηση να «κρύψει» κάτι πιο σοβαρό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr