ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ: Ο κορωνοϊός ίσως ξεκίνησε Σεπτέμβριο και όχι στη Βουχάν

Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ: Ο κορωνοϊός ίσως ξεκίνησε Σεπτέμβριο και όχι στη Βουχάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κορωνοϊός ίσως πρωτοεκδηλώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και όχι στη Βουχάν σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Όπως γράφει δημοσίευμα του Newsweek, ο γενετιστής Πίτερ Φόρστερ από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ερευνά πώς και πότε ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής κατάφεραν να χαρτογραφήσουν την εξάπλωση του ιού, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών μεταλλάξεων, καθώς εξαπλώθηκε από την Κίνα στην Αυστραλία, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Βάσει έρευνας του ίδιου Πανεπιστημίου, ο κορωνοϊός έχει τρία διακριτά στελέχη, εκ των οποίων το αρχικό ο τύπος Α, που προήλθε από τις νυχτερίδες και μεταφέρθηκε στους ανθρώπους, δεν ήταν συνηθισμένος στην Κίνα – όπου πρώτα εκδηλώθηκε η πανδημία.

Στηριζόμενος σε αυτά τα δεδομένα, ο Φόρστερ και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο ότι ο κορωνοϊός ίσως πρωτοεμφανίστηκε μεταξύ 13 Σεπτεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου του 2019.

«Είναι η καλύτερη υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, εν αναμονή της ανάλυσης περαιτέρω δειγμάτων ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία το 2019».

Ο Φόρστερ είπε επίσης ότι είναι πιθανό το ξέσπασμα της πανδημίας να μην εκδηλώθηκε στη Βουχάν, καθώς μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, σχεδόν όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν ήταν τύπου Β.

Αντίθετα, στο Γκουανγκντόνγκ, μια επαρχία περίπου 500 μίλια από τη Βουχάν, επτά από τα 11 δείγματα ήταν τύπου Α.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

Το τέλος της Μοναρχίας στα Βασίλεια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και, ίσως, η αρχή του τέλους του Ηνωμένου Βασιλείου;

Εξαρτήματα F-35 κατασχέθηκαν από την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση RAF Φέρφορντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr