Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Γιαβούζ πλέει προς την κυπριακή ΑΟΖ συνοδευόμενο από φρεγάτα

Το Γιαβούζ πλέει προς την κυπριακή ΑΟΖ συνοδευόμενο από φρεγάτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ότι το Γιαβούζ απέπλευσε γύρω στις 23.30 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα από το λιμάνι Τάσουτζου και αναμένεται να φτάσει στον στόχο σήμερα (Δευτέρα του Πάσχα) το απόγευμα.

Με παράτυπη τουρκική navtex, η Άγκυρα είχε δεσμεύσει μια περιοχή μεταξύ των οικοπέδων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου μέχρι και τις 18 Ιουλίου.

Πέραν μιας τουρκικής φρεγάτας, το Γιαβούζ δεν ακολουθούν άλλα συνοδευτικά πλοία, τα οποία λόγω ταχύτερης πλεύσης ενδέχεται να αποπλεύσουν αργότερα.

Από την τουρκική πλευρά αναμένεται προσεχώς και η έκδοση notam, λόγω των πτήσεων ελικοπτέρων από και προς το Γιαβούζ για την αλλαγή του προσωπικού.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει anti-navtex από την πρώτη στιγμή, ενώ θα προχωρήσει και σε ανακοινώσεις μέσω του Κύπρος Ράδιο, μόλις το Γιαβούζ φτάσει στον στόχο που εμπίπτει εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr