ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Υγείας,

















































Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
Αλλάζει ρότα ο Μακρόν: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Πούτιν, ελέω... Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τις κατηγορίες ασθενών που είναι πιο ευάλωτοι και διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν, ακόμα και να καταλήξουν, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας είπε:
Σύμφωνα με επιστημονική ανάλυση που δημοσιεύθηκε χθες, οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου: οι καρδιοπαθείς (19,4%), οι χρόνια αναπνευστικοί (εξαιρείται το άσθμα) 16,5%, οι ασθενείς με διαβήτη (14,8%), οι νεφροπαθείς (9,5%) και οι υπερτασικοί (11,6%).
Αυτές είναι οι κύριες κατηγορίες που νοσούν με κορωνοϊό και κινδυνεύουν από κακή εξέλιξη.
Όσον αφορά τα παιδιά, εξακολουθεί να ισχύει αυτό που λέγαμε, ότι ο δευτερογενής δείκτης προσβολής, δηλαδή η πιθανότητα ότι μια λοίμωξη συμβαίνει μεταξύ ευαίσθητων ατόμων, που δεν έχουν ανοσία, μέσα σε μια συγκεκριμένη ομάδα της κοινωνίας, είτε αυτό λέγεται το σπίτι μας, είτε στενή επαφή, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος αυτός ο αριθμός για τα παιδιά, σε σχέση με τους ενηλίκους. 4/7% σε σχέση με 11.7% με τους ενήλικες.
Η πιθανότητα λοίμωξης σε παιδιά είναι 0.26 φορές σε σχέση με αυτή που έχουν οι ενήλικες άνω των 60.























































