Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς συνδέουν Βρετανοί ερευνητές τον κορωνοϊό με τη νόσο Καβασάκι

Πώς συνδέουν Βρετανοί ερευνητές τον κορωνοϊό με τη νόσο Καβασάκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο που εκδηλώνεται σε παιδιά με συμπτώματα που παραπέμπουν στη σπάνια νόσο Καβασάκι και σε ορισμένες περιπτώσεις σε τοξικό σοκ συνδέεται τελικά με τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

Όπως γράφει η Daily Mail, η ερευνητική ομάδα βάσισε τη μελέτη της σε οκτώ παιδιά με μέσο όρο ηλικίας τα εννέα έτη που νοσηλεύθηκαν με το σύνδρομο σε νοσοκομείο της βρετανικής πόλης.

Έξι από τα παιδιά χρειάστηκαν προσωρινή νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω καρδιακών προβλημάτων και χαμηλής πίεσης.

Και τα οκτώ βρέθηκαν αρνητικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο υψηλής ακρίβειας για τον κορωνοϊό.

Οι ερευνητές, ωστόσο, χρησιμοποίησαν στη συνέχεια δείγμα αίματος των παιδιών το οποίο εκτέθηκε σε εργαστηριακό αντίγραφο της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισβάλει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εκεί διαπίστωσαν πως και τα οκτώ παιδιά είχαν αναπτύξει αντισώματα στον ιό, κάτι που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχαν προσβληθεί από τον SARS-Cov-2 εβδομάδες νωρίτερα.

Το συμπέρασμά τους είναι ότι το σύνδρομο συνιστά μία καθυστερημένη ανοσοποιητική αντίδραση στον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το NHS Αγγλίας, το 26% των ασθενών του κορωνοϊού που κατέληξαν σε αγγλικά νοσοκομεία από τις 31 Μαρτίου και μετά έπασχαν από διαβήτη.

Το 18% είχαν άνοια, το 15% χρόνια πνευμονολογικά νοσήματα και το 14% νεφρολογικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στάρμερ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για σύγκρουση με τη Ρωσία – «Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εδώ»

Δημοσκόπηση: Οι λαοί της Δύσης βλέπουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να πλησιάζει

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η Σάρα Φέργκιουσον «τρομοκρατημένη» ότι ένα πρόσωπο γνωρίζει «βρώμικα μυστικά» της ζωής της

Οι νέοι γείτονες του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου φοβούνται τα χειρότερα μετά τις τελευταίες ζοφερές αποκαλύψεις για τον Έπσταϊν – «Εξορίστε τον»

Συντριπτικό πλήγμα για τον Βασιλιά Κάρολο: Καταρρέει η υποστήριξη προς τη μοναρχία λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr