ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία θέλει να επιβάλλει την τουρκική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα στην ελληνική Θράκη

Η Τουρκία θέλει να επιβάλλει την τουρκική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα στην ελληνική Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι οδηγίες από την Άγκυρα προς τους ανθρώπους της στην Θράκη είναι σαφείς, χρησιμοποιήστε την τουρκική γλώσσα παντού, στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και στα καταστήματα, γράφει ο Πέτρος Ούτσης στο ViaDiplomacy.

Την πολιτική αυτή της Τουρκίας στην Θράκη την είχαν εφαρμόσει, και εξακολουθούν, οι αυτοδιοικητικοί μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι είναι πιστοί στην Άγκυρα.

Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, μέσα από τα προσωπικά εργαλεία επικοινωνίας, ενημερώνουν αποκλειστικά στην τουρκική γλώσσα, ενώ απαξιώνουν να κοινοποιούν τα επίσημα εργαλεία επικοινωνίας των Δήμων.

Εδώ και μερικούς μήνες, μέσα στα τζαμιά ξεκίνησε και η επιβολή αυτής της πολιτικής.

Μάλιστα ο παράτυπος μουφτής Ξάνθης, και καταδικασμένος για κήρυγμα μίσους, μιλώντας μέσα σε τζαμί σε χωριό της Ξάνθης ανέφερε προς τους πιστούς, ότι ο σκοπός της Ελλάδας είναι να ξεχάσουν να μιλάνε τα παιδιά τους Τουρκικά.

Σε απειλητικό τόνο ουσιαστικά τους διέταξε «Για όνομα του Θεού, μην μιλάτε Ελληνικά στα παιδιά σας».

Η χρήση της τουρκικής γλώσσας στο Δημόσιο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο της Άγκυρας για την εφαρμογή της θεωρίας των «Μαλακών Συνόρων» στην περιοχή.

Πέρα από τις Παράλληλες Δομές που έχουν καταλύσει λειτουργίες της Πολιτείας, η γλώσσα έχει επιβληθεί ήδη.

Στους Δήμους Αρριανών στην Κομοτηνή και Μύκης στην Ξάνθη, οι εξυπηρετήσεις των πολιτών γίνονται στην τουρκική γλώσσα και μόνο τα έγγραφα δείχνουν ότι πρόκειται για Δήμο στην Ελληνική επικράτεια.

Στην Ξάνθη μάλιστα σε κατάστημα Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολίτες που δεν μιλούσαν καλά Ελληνικά, η αρνούνταν να μιλήσουν Ελληνικά, τους εξυπηρετούσε συγκεκριμένος υπάλληλος.

Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος της Τουρκίας, σε δημόσιες υπηρεσίες να τοποθετηθούν δύο σημεία εξυπηρέτησης, ένα στα Ελληνικά και ένα στα Τουρκικά.

Το σχέδιο αυτό θα βρει φυσικά την στήριξη «προοδευτικών» δυνάμεων και από τις δύο πλευρές και από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα που θα μιλήσουν για μεταρρυθμίσεις

Κύριος στόχος της Άγκυρας θα είναι ένας μεγάλος Δήμος της Θράκης και συγκεκριμένα αυτός της Ξάνθης.

Διαβάστε περισσότερα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Συμφωνία της Μέκκας -Τουρκία, Σαουδ. Αραβία, Πακιστάν- απειλεί Ισραήλ και Ινδία;

Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ο νεκρός έφηβος του τσουνάμι λύνει το μυστήριο της Πομπηίας του Αιγαίου

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα – Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...