ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Covid-19: Πάνω από 41.000 νεκροί στη Βρετανία – «Θα ήταν οι μισοί με πιο γρήγορο lockdown»

Covid-19: Πάνω από 41.000 νεκροί στη Βρετανία – «Θα ήταν οι μισοί με πιο γρήγορο lockdown»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 41.128 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.

Κατά το 24ωρο έως τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης καταγράφηκαν ακόμα 245 νεκροί.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.003 το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Τετάρτης, φτάνοντας πλέον τις 290.143.

Τα νέα στοιχεία εκδόθηκαν ενώ ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον, μέχρι πρόσφατα μέλος της επιστημονικής επιτροπής SAGE που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση, δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι αν το lockdown επιβαλλόταν μία εβδομάδα νωρίτερα ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν μειωμένος κατά το ήμισυ.

Ο καθηγητής του Imperial College είναι εκείνος που φέρεται να έπεισε την κυβέρνηση Τζόνσον να λάβει μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, παρουσιάζοντας μοντέλο που εκτιμούσε ότι έως και μισό εκατομμύριο πολίτες θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς αυστηρά μέτρα.

Από την επιστημονική σύσταση για αυστηρότερα μέτρα ως το lockdown στις 23 Μαρτίου, ωστόσο, πέρασε μία εβδομάδα.

Ο καθηγητής Φέργκιουσον είπε στην επιτροπή:

«Η επιδημία διπλασιαζόταν κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες πριν εισαχθούν οι παρεμβάσεις του lockdown.

»Άρα αν είχαμε εισαγάγει το lockdown μία εβδομάδα νωρίτερα, θα είχαμε μειώσει τον τελικό απολογισμό θανάτων κατά τουλάχιστον το ήμισυ».

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι με βάση τα δεδομένα για τον ιό εκείνη τη στιγμή τα μέτρα που είχαν ληφθεί ήταν «δικαιολογημένα».

Σε αντίστοιχη δήλωση για τη σκοπιμότητα επιβολής του lockdown μία εβδομάδα νωρίτερα προέβη το Σαββατοκύριακο ο άλλος κορυφαίος ειδικός σε επιδημιολογικά μοντέλα της επιτροπής SAGE καθηγητής Τζον Έντμουντς.

Και εκείνος, πάντως, πρόσθεσε ότι με βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου θα ήταν δύσκολη η γρηγορότερη επιβολή των μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στο Λονδίνο: Μητέρα, πατέρας και ο 9χρονος «βαριά άρρωστος» γιος τους έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση από τον 36ο όροφο πολυτελούς πύργου

Πώς χάθηκε η Κύπρος! – Ο ρόλος της γερμανικής κατασκοπείας και των φιλογερμανών

Βρετανία: Για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν κατηγορείται 46χρονος Έλληνας

Στην περιοχή του Ντονέτσκ σκοτώθηκε Βρετανός εθελοντής, μαχόμενος για την Ουκρανία

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr