Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aιφνίδια αναβολή της επίσκεψης Λαβρόφ στην Τουρκία – Tι λένε Άγκυρα και Μόσχα

Aιφνίδια αναβολή της επίσκεψης Λαβρόφ στην Τουρκία – Tι λένε Άγκυρα και Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Τουρκία,

Ναυάγησε τελικά η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού στην Τουρκία για συναντήσεις με τους ομολόγους της (Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσία Ακάρ).

Σύμφωνα με λακωνική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που επικαλείται η ιστοσελίδα Daily Sabah την Κυριακή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κ. Τσαβούσογλου και κ. Λαβρόφ και αποφασίστηκε να γίνει η συνάντηση σε «μεταγενέστερη ημερομηνία».

Οι συνομιλίες θα επικεντρώνονταν στο λιβυκό ζήτημα, αλλά και άλλα περιφερειακά θέματα όπως το συριακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο λόγος της αναβολής της συνάντησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί πλήθος συζητήσεων.

Τι λέει η Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διέψευσε τα περί διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η αναβολή δεν έχει σχέση με εκκρεμή ζητήματα των «θεμελιωδών αρχών» των δύο χωρών σχετικά με την Λιβύη και την Συρία.

Κρεμλίνο: Ρωτήστε το υπουργείο Εξωτερικών

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όσον αναφορά την αναβολή των προγραμματισμένων συνομιλιών, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι προτεραιότητα της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στις 13 Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόϊγκου θα επισκεφθούν στις 14 Ιουνίου την Τουρκία όπου θα έχουν συνομιλίες για περιφερειακά ζητήματα.

Την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία της συνάντησης θα συμφωνηθεί περαιτέρω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

Ο Τζέφρι Επστάιν γοητευμένος από τους Ρώσους ολιγάρχες και τις νεαρές Ρωσίδες

Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»

Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διπλωματική προσέγγιση με φόντο τις πάγιες διαφωνίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr