Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Σαμαρά σε Μητσοτάκη για Ερντογάν: «Διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς»

Τελεσίγραφο Σαμαρά σε Μητσοτάκη για Ερντογάν: «Διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφές μήνυμα για τα ελληνοτουρκικά έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία κοντεύει να “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», διαμηνύοντας ότι «διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς».

Πρόσθεσε δε ότι για να αποφύγουμε μια σύγκρουση, θα πρέπει να τους «πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είμαστε αποφασισμένοι για όλα».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα, όπως ο κορωνοϊός και ο τουρισμός.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου μίλησε στον «ΣΚΑΪ».

«Είδαμε διάθεση να σπάσει ο πάγος για να γίνει η επικοινωνία για θέματα επικαιρότητας όπως η πανδημία και η επανέναρξη των τουριστικών ροών με την Τουρκία και την Ευρώπη.

»Αυτά τα σημεία οι ηγέτες μπορούν να τα δρομολογήσουν, χωρίς να μπουν σε θέματα υψηλής πολιτικής, για να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας».

Εξέφρασε δε την ελπίδα το συγκεκριμένο τηλεφώνημα να καταστεί «αφετηρία προς την κατεύθυνση του να μην έχουμε ένταση».

«Βασικό και μόνο σημείο που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών γι’ αυτό χρειάζεται έμπρακτη αποκλιμάκωση, διερευνητικές επαφές, συνυποσχετικό ενδεχομένως αυτά είναι μακριά» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...