Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Covid-19: Κρίσιμη η κατάσταση στη Σερβία – Τέσσερις πόλεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Covid-19: Κρίσιμη η κατάσταση στη Σερβία – Τέσσερις πόλεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σερβία,

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία παραμένει κρίσιμη.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 243 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ απεβίωσαν 4 ασθενείς ανεβάζοντας στους 274 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν συνολικά 14.288 άτομα.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 31 ασθενείς και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.

Τη Δευτέρα συνεδρίασε εκτάκτως η κυβέρνηση για να εξετάσει μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου.

Αποφασίστηκε να λαμβάνονται μέτρα που θα εφαρμόζονται μεμονωμένα και επιλεκτικά σε περιοχές όπου εκδηλώνεται αύξηση των νέων κρουσμάτων και θα περιλαμβάνουν απαγορεύσεις και περιορισμούς.

Ειδικότερα για το Βελιγράδι – όπου εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα- από την Τρίτη (30/06) θα αρχίσει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ανεξαιρέτως.

Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των καφετεριών, των νυχτερινών κλαμπ και η απαγόρευση συναθροίσεων πέραν των 200 ατόμων.

Στην Σερβία τέσσερις πόλεις τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην επαρχία του Σαντζάκ όπου το σύστημα υγείας δοκιμάζεται σοβαρά.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας τα νοσοκομεία της πόλης Νόβι Πάζαρ είναι γεμάτα ενώ περίπου 100 ασθενείς παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες και οι ασθενείς νοσηλεύονται τους διαδρόμους.

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας κλιμάκια ιατρών από την κεντρική Σερβία εστάλησαν στο Νόβι Πάζαρ για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 70% των νέων κρουσμάτων ανήκει στον νεανικό πληθυσμό ηλικίας από 18 έως 35 ετών.

Από τον Οργανισμό υγείας φοιτητών αναφέρθηκε ότι τις τελευταίες πέντε μέρες 210 σπουδαστές βρέθηκαν θετικοί στο ιό ενώ στα φοιτητικά ιατρεία φτάνουν συνεχώς φοιτητές με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλβανός «δημοσιογράφος» Αρτάν Χότζα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει το οργανωμένο έγκλημα

Σερβία: Σλαβο-ορθόδοξοι υποκριτές θεολόγοι κατά Οικ. Πατριαρχείου και γεωπολιτικής

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr