Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπιλ Γκέιτς: Όχι το εμβόλιο για κορωνοϊό σε πλούσιους – Θα έχουμε φονικότερη επιδημία

Μπιλ Γκέιτς: Όχι το εμβόλιο για κορωνοϊό σε πλούσιους – Θα έχουμε φονικότερη επιδημία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft μιλώντας για τα φάρμακα και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού υποστήριξε ότι θα πρέπει να διανεμηθούν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη και όχι σ’ αυτούς που «θα δίνουν περισσότερα» για να τα αποκτήσουν.

«Αν αφήσουμε τα φάρμακα και τα εμβόλια να πάνε σε αυτούς που δίνουν τα περισσότερα χρήματα, αντί στα άτομα και τις περιοχές όπου είναι περισσότερο απαραίτητα, θα έχουμε μια ακόμα φονικότερη και μεγαλύτερης διάρκειας πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς, γνωστός για το γεγονός ότι έχει δισεκατομμύρια αλλά και σημαντική φιλανθρωπική δράση, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τον Covid-19 που διοργάνωσε η International AIDS Society.

«Έχουμε ανάγκη οι ηγέτες να λάβουν αυτές τις δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τη διανομή που θα πρέπει να γίνει αμερόληπτα και όχι μόνο σύμφωνα με παράγοντες που βασίζονται στην αγορά», είπε ακόμη ο Γκέιτς, ο οποίος εν συνεχεία υποστήριξε ότι οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από δύο δεκαετίες για την καταπολέμηση της παγκόσμιας κρίσης κατά του AIDS, όταν οι χώρες ενώθηκαν για να διαθέσουν τελικά φάρμακα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρότυπο για την ευρεία πρόσβαση σε φάρμακα κατά του COVID-19.

«Ένα από τα καλύτερα μαθήματα για την καταπολέμηση του HIV/AIDS είναι η σημασία της οικοδόμησης αυτού του μεγάλου, δίκαιου παγκόσμιου συστήματος διανομής για τη διανομή των φαρμάκων σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσει η Ουκρανία από το Ντονμπάς για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα

Ιράν: «Μηδενική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ» – Οι «παραγωγικές συνομιλίες» του Τραμπ «ψευδείς ειδήσεις» και «ψυχολογικές επιχειρήσεις»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr