ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος Ιράκ εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του στην Αίγυπτο

Ο Πρόεδρος Ιράκ εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του Ιράκ, που είναι Κούρδος, Μπαρχάμ Σαλίχ, δέχτηκε την Πέμπτη στο προεδρικό μέγαρο στη Βαγδάτη τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Ιράκ, Αλάα Μουσά, που του μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι και τις ευχές του για μια νέα περίοδο προόδου και ευημερίας στο Ιράκ.

Ο πρόεδρος του Ιράκ, από την πλευρά του, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του Ιράκ στην αραβική δημοκρατία της Αιγύπτου, τόσο στην προστασία των συμφερόντων της στα νερά του Νείλου, αναφορικά με τον φράγμα της Αιθιοπίας, όσο και στο λιβυκό, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο λιβυκό πεδίο.

Ο Σαλίχ επιβεβαίωσε την σταθερή στάση του Ιράκ προς όλους τους Άραβες αδελφούς του σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, τονίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικής λύσης και σεβασμού της βούλησης των αδελφών της Λιβύης να διασφαλίσουν σταθερότητα και ειρήνη στη Λιβύη, και να αποφευχθούν στην περιοχή οι φρικαλεότητας ενός αφόρητου πολέμου.

Με τη σειρά του, ο πρέσβης Μούσα τόνισε την επιθυμία της Αιγύπτου να εδραιώσει τις σχέσεις με το Ιράκ και να αυξήσει το επίπεδο συνεργασίας συμπεριλαμβάνοντας όλα τα θέματα που άπτονται των κοινών συμφερόντων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελλάδα και Κατάρ πραγματοποίησαν τον πρώτο τους Πολιτικό Διάλογο – Τι συμφώνησαν η Ελληνική Δημοκρατία με το Εμιράτο

Διπλωματική γκάφα από την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης «μη βοηθητική και προκλητική» εν μέσω περιφερειακών αντιδράσεων

Το Ιράν απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο τρομοκρατίας – Η Χεζμπολάχ έτοιμη να «κάψει» τον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr