ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο Ερντογάν άρπαξε 576 εκατ. δολάρια λιβυκού χρυσού και τον μετέφερε στην Τουρκία

Λιβύη: Ο Ερντογάν άρπαξε 576 εκατ. δολάρια λιβυκού χρυσού και τον μετέφερε στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χρυσός, αξίας 576 εκατ. δολαρίων, μεταφέρθηκε από τη Λιβύη στην Τουρκία το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (κεντραριστεροί κεμαλικοί) δήλωσε ότι, χρυσός αξίας 576 εκατ. δολαρίων, από τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης, μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Πρόκειται για κανονική λεηλασία της βορειοαφρικανικής χώρας από το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν και την ισλαμιστική «διεθνώς αναγνωρισμένη» τουρκολιβυκή κυβέρνηση μαριονέτα της Τρίπολης.

Πριν τρεις μήνες έγινε γνωστό ότι ο ισλαμιστής Τουρκολίβυος επικεφαλής του καθεστώτος της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, μετέφερε 4 δισ. δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας συν ακόμα 8 δισ. δολάρια για να πληρώσει την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη [διαβάστε ΕΔΩ].

Έγκυρες πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE εξήγησαν ότι, στον Ερντογάν δεν αρκούν τα δισεκατομμύρια που βρήκε στα λιβυκά δημόσια ταμεία, έσοδα από το πετρέλαιο, τα οποία άρπαξε με αποτέλεσμα ο λιβυκός λαός να πεινά, θέλει και τον χρυσό της χώρας, στην απελπισία του να σώσει την τουρκική λίρα.

Ο λόγος που ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αντιμάχεται το ισλαμιστικό καθεστώς της Τρίπολης, έκλεισε τις πετρελαιοπηγές και τις εξαγωγές πετρελαίου ήταν για να μην καταλήγουν τα έσοδα από το πετρέλαιο στο καθεστώς Σαράτζ -ως «διεθνώς αναγνωρισμένη» κυβέρνηση- και από εκεί να διοχετεύονται στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

We must stop the pseudo-caliph Erdogan NOW, before he plunges the region into a neo-Ottoman war

Να σταματήσουμε τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν ΤΩΡΑ πριν βυθίσει την περιοχή σε νεοοθωμανικό πόλεμο

Η Τουρκία προειδοποιεί για ανανεωμένο περιφερειακό πόλεμο καθοδηγούμενο από το Ισραήλ

Στρατηγική καθυστέρησης από τη Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα – Βλέπει πολιτικό αδιέξοδο του Νετανιάχου λόγω εκλογών

Συμφωνία Ιράκ, Τουρκίας και Κουρδιστάν για τη διασφάλιση των εξαγωγών πετρελαίου προς το Τσεϊχάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr