ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: “Η ανασκαφή θα μας δείξει αν ο τάφος έχει συληθεί”

Αμφίπολη: “Η ανασκαφή θα μας δείξει αν ο τάφος έχει συληθεί”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι ενδείξεις λένε ότι κάποια στιγμή στα αρχαία χρόνια, πρέπει να έγιναν κάποιες παραβιάσεις, κάποιες απόπειρες. Μέχρι ποιο σημείο φτάσανε δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Η ανασκαφή είναι αυτή που θα μας απαντήσει στο ερώτημα εάν ο τάφος είναι συλημένος, ή όχι» τόνισε η Λίνα Μενδώνη στους δημοσιογράφους στην Αμφίπολη.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού σημείωσε ότι ειδικά η συγκεκριμένη ανασκαφή έχει το στοιχείο του απρόσμενου.

«Η συγκεκριμένη ανασκαφή έχει το στοιχείο του ξαφνικού και του απρόσμενου. Είμαι εδώ για να διευκολύνουμε, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, την κ. Περιστέρη και την επιστημονική ομάδα που την πλαισιώνει. Σε πολύ σύντομο διάστημα δημιουργήθηκε ένα εργοτάξιο που υποστηρίζει όλες τις διαδικασίες της ανασκαφής. Η παρουσία μας εδώ δείχνει ότι το κύριο μέλημά μας είναι να μην υπάρξει και να μην επηρεαστεί από τίποτα η ανασκαφική έρευνα και να ακολουθηθούν όλες οι αρχές της επιστημονικής δεοντολογίας» υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη.

Όπως συμπλήρωσε η κυρία Μενδώνη είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να υπάρχουν τόσο θετικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, γιατί αυτό ενισχύει την εικόνα της χώρας σε μια δύσκολη εποχή και τονώνει την τουριστική κίνηση.

«Η Ελλάδα έχει τεράστια δύναμη δια του πολιτιστικού της αποθέματος, ασχολείται ο διεθνής Τύπος και έχει την αγωνία που έχουμε όλοι μας. Αυτό μόνο όφελος είναι, αυτό που κάνει κακό είναι ότι ο καθένας βγαίνει και λέει όχι απόψεις, αλλά φήμες, που μόνο προβλήματα δημιουργούν» κατέληξε η Λίνα Μενδώνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Θεσσαλονίκη σε κινηματογραφικό ρυθμό – Το 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία με την υποστήριξη της Allwyn

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η βρετανική κυβέρνηση λέει «όχι» στην οριστική επιστροφή τους στην Ελλάδα

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Πώς ξεσκεπάστηκε η απάτη μετά από καταγγελία

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Φιρινίδης και Μανησιώτη ήταν καλά παιδιά, λένε οι συγγενείς – Απορούσαν όμως που τα έβρισκαν τα λεφτά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr