ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νετανιάχου στο Fox News: Όχι F-35 στην Τουρκία - Κατέχει τη μισή Κύπρο και απειλεί την Ελλάδα
Αίγιο: Ανατροπή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας - Σενάριο για δράστιδα τη μητέρα
Τουρκία-Σ.Αραβία με λεφτά του Κατάρ «ανασταίνουν» τον Σιδηρόδρομο της Χετζάζης κόντρα στον IMEC και στα συμφέροντα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά δεύτερη με άνοδο η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα, πρώτη με πτώση η ΝΔ
Δαμασκός: Εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο του Εμανουέλ Μακρόν - Τρεις νεκροί 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για εντυπωσιακά νέα έκανε λόγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τη Pfizer και τη γερμανική BioΝΤech, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
«Το 90% αποτελεσματικότητα είναι κάτι το αναπάντεχο καθώς οι περισσότεροι ειδικοί περίμεναν 50%» είπε ο κ. Μόσιαλος, προσθέτοντας όμως ότι δεν ξέρουμε αν αυτό το εμβόλιο θα είναι εξίσου αποτελεσματικό και στις βαριές περιπτώσεις, ενώ ανέφερε ότι θα ξέρουμε τα δεδομένα πριν το τέλος της χρονιάς οπότε και η Pfizer θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα.
Τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να μάθουμε πόση διάρκεια θα έχει η ανοσία από το εμβόλιο κι αν το εμβόλιο εκτός από το να μας προστατεύει, θα εμποδίζει και τη μετάδοση του ιού από αυτούς που θα το έχουν κάνει και πιθανώς θα εκτεθούν στον κορωνοϊό.
Σε ό,τι αφορά τη διάθεση του εμβολίου στην Ελλάδα, ανέφερε ότι πιστεύει ότι στις αρχές της νέας χρονιάς θα αρχίσουμε να παίρνουμε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις αρχικά για το υγειονομικό προσωπικό και τις πολύ ευπαθείς ομάδες.
«Αν προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες αμέσως μετά αρχίζει να αποφορτίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας» υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος.
Ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε και τα αποτελέσματα των Moderna και AstraΖeneca ενώ μιλώντας για το 2ο γενικό lockdown που ισχύει σε όλη τη χώρα είπε ότι την αποτελεσματικότητα του θα την κρίνει η μείωση στην πίεση του ΕΣΥ.
























































