ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
Η Αίγυπτος ανέκτησε αρχαίο τεχνούργημα της εποχής του Τούθμωση Γ' από την Ολλανδία μέσω διεθνούς συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Χωρίς μέτρα θα φτάναμε ακόμα και τα 23.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα», δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
«Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, έως τώρα ήταν γνωστό πως τον Δεκέμβριο θα φτάναμε τα 8.000 κρούσματα ημερησίως», προσέθεσε ο καθηγητής μιλώντας στον σταθμό Status FM.
«Μετά όμως η αύξηση είναι εκθετική, και θα φτάναμε τα 23.000 κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους αν δεν έπαιρνε η κυβέρνηση τα μέτρα», είπε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, μειωμένη κατά 10-15 % είναι η μετάδοση του κορωνοϊού, ωστόσο το lockdown είναι 10-15% λιγότερο αποτελεσματικό εξαιτίας της χαλαρότητας που επικρατεί στην τήρηση των μέτρων πρόληψης.
«Είτε εμείς θα εφαρμόσουμε πιο αυστηρά τα μέτρα ή να τεθούν πιο αυστηρά μέτρα.
»Πρέπει να δείξουμε σύνεση στην εφαρμογή των μέτρων», συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιάννης.























































