ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), Νοσοκομειακοί Γιατροί, Νοσοκομείο Παπανικολάου,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την εικόνα της πανδημίας που δεν ελέγχεται μετέφερε μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.
Παρά την καραντίνα, το σύστημα Υγείας στα νοσοκομεία συνεχίζει να πιέζεται στα όρια των δυνατοτήτων του και ο αγώνας για κλίνες ΜΕΘ είναι διαρκής.
Πάντως η πολιτεία προσεγγίζει πλέον με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη διαχείριση της πανδημίας, εκτίμησε ο κ. Καπραβέλος, προσθέτοντας πως οι πολίτες έχουν αρχίσει να προσέχουν πιο πολύ και να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα αυτοπροστασίας.
Μελανό σημείο παραμένει όμως το γεγονός ότι δεν γίνονται τόσο πολλά τεστ στην Θεσσαλονίκη όσο θα έπρεπε.
Σχετικά με τις γιορτές, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε τον φόβο ότι «τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν το τρίτο ορμητικό κύμα της πανδημίας».
Αναγνώρισε την ανθρώπινη ανάγκη ο κόσμος να νιώσει την προετοιμασία για τα Χριστούγεννα, ωστόσο από υγειονομικής απόψεως τα πράγματα είναι διαφορετικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
«Ως υγειονομικός δεν μπορώ να βλέπω τη διευκόλυνση αυτού του θανατηφόρου ιού» είπε χαρακτηριστικά.
O ίδιος χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου για τον αριθμό του προσωπικού στα νοσοκομεία, ζήτημα το οποίο πρέπει να δει η πολιτεία.
Χρειάζονται βαθιές θεσμικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και προσλήψεις.
«Είμαστε λίγοι, δεν θα αντέξουμε ένα τρίτο κύμα, είμαστε εξαντλημένοι σωματικά και ψυχικά» είπε.
«Δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά ένας μαραθώνιος.
»Ο ιός καραδοκεί και θα έχουμε αύξηση της θνητότητας αν δεν προσέξουμε» είπε.
«Τριανταπέντε χρόνια στο σύστημα Υγείας δεν έχω ξαναδεί τέτοια ορμή νόσου» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.























































