ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), Νοσοκομειακοί Γιατροί, Νοσοκομείο Παπανικολάου,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την εικόνα της πανδημίας που δεν ελέγχεται μετέφερε μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.
Παρά την καραντίνα, το σύστημα Υγείας στα νοσοκομεία συνεχίζει να πιέζεται στα όρια των δυνατοτήτων του και ο αγώνας για κλίνες ΜΕΘ είναι διαρκής.
Πάντως η πολιτεία προσεγγίζει πλέον με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη διαχείριση της πανδημίας, εκτίμησε ο κ. Καπραβέλος, προσθέτοντας πως οι πολίτες έχουν αρχίσει να προσέχουν πιο πολύ και να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα αυτοπροστασίας.
Μελανό σημείο παραμένει όμως το γεγονός ότι δεν γίνονται τόσο πολλά τεστ στην Θεσσαλονίκη όσο θα έπρεπε.
Σχετικά με τις γιορτές, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε τον φόβο ότι «τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν το τρίτο ορμητικό κύμα της πανδημίας».
Αναγνώρισε την ανθρώπινη ανάγκη ο κόσμος να νιώσει την προετοιμασία για τα Χριστούγεννα, ωστόσο από υγειονομικής απόψεως τα πράγματα είναι διαφορετικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
«Ως υγειονομικός δεν μπορώ να βλέπω τη διευκόλυνση αυτού του θανατηφόρου ιού» είπε χαρακτηριστικά.
O ίδιος χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου για τον αριθμό του προσωπικού στα νοσοκομεία, ζήτημα το οποίο πρέπει να δει η πολιτεία.
Χρειάζονται βαθιές θεσμικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και προσλήψεις.
«Είμαστε λίγοι, δεν θα αντέξουμε ένα τρίτο κύμα, είμαστε εξαντλημένοι σωματικά και ψυχικά» είπε.
«Δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά ένας μαραθώνιος.
»Ο ιός καραδοκεί και θα έχουμε αύξηση της θνητότητας αν δεν προσέξουμε» είπε.
«Τριανταπέντε χρόνια στο σύστημα Υγείας δεν έχω ξαναδεί τέτοια ορμή νόσου» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.























































