Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: H Mέρκελ εισηγείται παράταση του λοκντάουν έως την 1η Μαρτίου

Γερμανία: H Mέρκελ εισηγείται παράταση του λοκντάουν έως την 1η Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παράταση του lockdown στη Γερμανία θα εισηγηθεί την Τετάρτη η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild» και το περιοδικό «Der Spiegel», η Γερμανίδα Καγκελάριος θα εισηγηθεί την παράταση του lockdown έως την 1η Μαρτίου.

Το θέμα της τηλεδιάσκεψης της Τετάρτης είναι: «Στρατηγική επαναλειτουργίας» της αγοράς και της κοινωνίας μετά την 14η Φεβρουαρίου.

Κεντρικό θέμα η λειτουργία των σχολείων

Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσει και η λειτουργία των σχολείων, τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο.

«Ενδεχόμενο άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και όχι οριζόντια», είχε υποστηρίξει προχθές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ στην εφημερίδα «Die Welt».

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «SPIEGEL», η Γερμανίδα Καγκελάριος τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών πριν από την 1η Μαρτίου.

Η πρότασή της, πάντως, αναμένεται να βρει αντίθετους αρκετούς Χριστιανοδημοκράτες καθώς πολλά κρατίδια που κυβερνώνται από στελέχη του κόμματός της, είχαν κάνει εκστρατεία για άνοιγμα των σχολείων στις 15 Φεβρουαρίου.

Η τοπική κυβέρνηση της Σαξονίας, για παράδειγμα, είχε ζητήσει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών στις 15 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για να πιέσει την Ευρώπη να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Ορμούζ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις»: Η Γερμανία υποβαθμίζει τη ρητορική Τραμπ περί αποχώρησης από το ΝΑΤΟ

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η αμερικανοϊσραηλινή επιχείρηση στο Ιράν θα επιφέρει αλλαγή καθεστώτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr