ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαευαγγέλου: 20.000 τα ενεργά κρούσματα – Στον Πειραιά το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας

Παπαευαγγέλου: 20.000 τα ενεργά κρούσματα – Στον Πειραιά το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, δήλωσε, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ότι ένα χρόνο έπειτα από την ανακήρυξη της πανδημίας, σε όλο τον κόσμο μετράμε 2,5 εκατ. θανάτους.

Στη χώρα μας το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε πολλές περιοχές, παρά τα μέτρα, κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και αλλού.

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν κατά μέσο όρο 45.000 τεστ ανά ημέρα, με το δείκτη θετικότητας στο 4,5.

Είναι η πρώτη φορά το 2021 που ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώνεται πάνω από το όριο του 4.

Στη χώρα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 20.000 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 10.000 στην Αθήνα.

Ιδιαίτερη επιβάρυνση παρουσιάζει ο Πειραιάς, ο οποίος εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας στη χώρα.

Στο μεταξύ, την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για οριζόντιο «λουκέτο» στα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιοχές που δεν είχαν κλείσει, επιβεβαίωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής με φόντο τα 2.405 κρούσματα.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως θα συνεχιστούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μειωθεί το ιικό φορτίο γεγονός που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες» είπε η κα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή θα βοηθήσει στη μετάβαση στο δυναμικό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλάκα: Τρεις άνδρες στο στόχαστρο για τη φονική έκρηξη – Η κλοπή χαλκού πίσω από την τραγωδία

Πρεσβευτής Πνινάτ Γιανάι για 28η Οκτωβρίου: «Το Ισραήλ αποτίει φόρο τιμής στο σθένος του Ελληνικού Λαού»

Μετρό και Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου – Κλείνει στις 8 το πρωί ο σταθμός «Σύνταγμα»

Η Ουζάι Μπουλούτ μιλά στην Κηφισιά με θέμα: Τουρκοποίηση και εξισλαμισμός του Πόντου μετά τη γενοκτονία

Τραγωδία στον Πειραιά: Τρεις οι νεκροί, μέλη της ίδιας οικογένειας, από την πτώση οχήματος στο λιμάνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr