Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση με ντρον σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση με ντρον σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Οι επιθέσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό, παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

»Υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν ουσιαστικά τις διεθνείς προσπάθειες για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος ολόκληρου του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει ανεπιφύλακτα», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα το Σάββατο η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε μια νέα επίθεση των σιιτών ανταρτών Χούτι της Υεμένης στις εγκαταστάσεις της «Aramco», για την οποία το Ριάντ δείχνει ως υπεύθυνο το Ιράν.

Το βασίλειο είπε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις απειλούν «την ασφάλεια και τη σταθερότητα των παγκόσμιων ενεργειακών αποθεμάτων».

Η σιιτική ομάδα της Υεμένης, με την οποία ο συνασπισμός ΗΠΑ-Σαουδικής Δημοκρατίας βρίσκεται σε πόλεμο από το 2015, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Ένα διυλιστήριο της «Aramco» επλήγη με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά που αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...