Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν ενέκρινε την πώληση F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Τρόμος στην Τουρκία

Ο Μπάιντεν ενέκρινε την πώληση F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Τρόμος στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει στην πώληση όπλων συνολικής αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Η κυβέρνηση του δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο πως θα προχωρήσει στην πώληση όπλων συνολικής αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων μαχητικών 5ης γενιάς F-35, οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, ανέφεραν συνεργάτες κοινοβουλευτικών των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην πώληση, «παρότι συνεχίζουμε να επανεξετάζουμε τις λεπτομέρειες και να συζητάμε με αξιωματούχους» των ΗΑΕ για τη χρήση των όπλων αυτών.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν είχε αναστείλει την εκτέλεση συμβάσεων που είχαν συμφωνηθεί επί των ημερών του προκατόχου του, του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να τις εξετάσει.

Οι «κακιές γλώσσες» λένε ότι οι Εμιρατιανοί αγοράζουν τα F-35 της τουρκικής παραγγελίας που ακυρώθηκε, βάζοντας έτσι οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες της Τουρκίας να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35.

Τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών διαθέτει στη Μέση Ανατολή μόνο το Ισραήλ, το οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για να μην τα αποκτήσει η Τουρκία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μία χώρα στην πρωτοπορία του Αραβικού Κόσμου, έχουν διαμηνύσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά να καταστούν οι Άραβες υποτελείς των Τούρκων – Οθωμανών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγοράζουν 50 αεροσκάφη F-35.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Καρφώνει» Ζελένσκι και Ευρωπαίους ο Τραμπ: «Δεν θέλουμε να χάνουμε το χρόνο μας»

Τα γυρίζει ο Ζελένσκι για τις εκλογές: «Η πίεση για εκλογές δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε»

Ο Τραμπ μίλησε με τους «αδύναμους» Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ για την Ουκρανία

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr