ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Καμία ασυλία δεν θα γλιτώσει τον Μητσοτάκη – Στυγνή ομολογία ενοχής το ακαταδίωκτο

Τσίπρας: Καμία ασυλία δεν θα γλιτώσει τον Μητσοτάκη – Στυγνή ομολογία ενοχής το ακαταδίωκτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει, «κυρίως προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο».

«Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς. Η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες.

»Ούτως ή άλλως βάσει του νόμου ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός», συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές».

«Που μαζί με υπουργούς συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων.

»Αφορά αυτούς που ευθύνονται για το 6μηνο αποτυχημένο lockdown και για την κατάρρευση του ΕΣΥ», συμπληρώνει.

«Για αυτό άλλωστε και η τροπολογία δεν εξαντλείται στο ακαταδίωκτο, αλλά επεκτείνεται στην απαγόρευση κατάθεσης των μελών της Επιτροπής σε περιπτώσεις δικαστικής διερεύνησης. Τι φοβούνται;», διερωτάται και σχολιάζει:

«Μα την πιθανότητα κάποιος εκ των επιστημόνων να κληθεί να καταθέσει την αλήθεια για τις πιέσεις και για την πατρότητα κάποιων κρίσιμων αποφάσεων.

»Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κρύβουν τόσους μήνες τα πρακτικά των συνεδριάσεων».

«Ο πρωθυπουργός που έχει κάνει σημαία του την ατομική ευθύνη όλων των πολιτών, που μεταβίβασε, προχθές, ακόμη και την ευθύνη του μη εμβολιασμού στους ανθρώπους που δίνουν διασωληνωμένοι τη μάχη για τη ζωή, νομοθετεί ασυλία των συνεργατών του από κάθε ευθύνη για τις αποφάσεις τους», σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας και καταλήγει:

«Οι ευθύνες όμως που βαραίνουν τον κ. Μητσοτάκη είναι πρωτίστως ηθικές. Και από αυτές, καμία ασυλία δεν θα τον γλιτώσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Γεωργιάδη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οι πολιτικοί απατεώνες δεν έχουν ούτε όρια ούτε ηθικούς φραγμούς»

Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,8% η ΝΔ – Η «συγκάλυψη» σήμα κατατεθέν της ΝΔ λέει το 73%

Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»

Πρωτοβουλία-ορόσημο από την Allwyn η ανακαίνιση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» – Ριζική αναβάθμιση της δημόσιας ογκολογικής περίθαλψης και της φροντίδας των ασθενών

Αλέξης Τσίπρας για Έξοδο Μεσολογγίου: «Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτή την κληρονομιά – Αφοσίωση σε μια πατρίδα ελευθερίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...