Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μoderna: Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο στους εφήβους – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Μoderna: Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο στους εφήβους – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

H Moderna ανακοίνωσε μια αποτελεσματικότητα ύψους 96% του εμβολίου κατά της Covid-19 στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Εκ των 3.235 συμμετεχόντων σε αυτές τις δοκιμές στις ΗΠΑ, τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο ένα εικονικό φάρμακο (placebo).

Η έρευνα «κατέδειξε ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου 96% στους συμμετέχοντες (…) που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση», δήλωσε η Moderna, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της τριμήνου.

«Οι αναλύσεις περιλάμβαναν 12 κρούσματα (Covid-19) 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση», γνωστοποίησε η εταιρεία.

Για αυτά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν κατά μέσο όρο 35 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Το εμβόλιο «ήταν σε γενικές γραμμές καλά ανεκτό, χωρίς κάποια σοβαρή ανησυχία σχετικά με την ασφάλειά του να έχει αναγνωριστεί έως σήμερα», συνεχίζει η εταιρεία.

Οι συχνότερες παρενέργειες ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν στους ενήλικες.

Η Moderna επισήμανε ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με μια ενδεχόμενη τροποποίηση» της άδειας του εμβολίου της, το οποίο προς το παρόν χορηγείται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, στις χώρες όπου έχει εγκριθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακροδεξιά θρησκόληπτη συνωμοσιολόγος η Καρυστιανού – Τάχθηκε κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και πρότεινε δημόσια διαβούλευση για τις εκτρώσεις

Σαρώνει η γρίπη: 8 θάνατοι και 15 στη ΜΕΘ – 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr