ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νησιά Αιγαίου, Σαμοθράκη, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ολοένα αυξανόμενη συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ και η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Θράκη (κυρίως στην Αλεξανδρούπολη), φαίνεται ότι ενοχλεί σφόδρα την Τουρκία, η οποία μέσω της εφημερίδας Sozcu κάνει λόγο για δημιουργία βάσης των ΗΠΑ και στη Σαμοθράκη.
Όπως μεταφέρουν τα tourkikanea.gr, η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εξοπλίσουν τη Σαμοθράκη και να στήσουν εκεί βάση και μάλιστα, ανώτατοι αξιωματικοί, «που συγκέντρωσαν χιλιάδες στρατό και στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης της δυτικής Θράκης πού βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουρκία», μαζί με αξιωματούχους του ΓΕΣ έκαναν επιθεώρηση στο νησί.
Η γεωγραφική θέση της Σαμοθράκης είναι προφανώς «αγκάθι» για τη Sozcu, που γράφει σχετικά:
«Στη Σαμοθράκη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 μιλίων από την Ίμβρο που βρίσκεται σε απόσταση 12 μιλίων από το Τσανάκκαλε, αναφέρεται πώς σχεδιάζεται να γίνει μία πίστα ελικοπτέρων εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία και σύγχρονη υποδομή.
»Ο διευθυντής της πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας Γεώργιος Δριτσάκος και ο διευθυντής αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης μαζί με μηχανικούς έκαναν επιτόπιες έρευνες στο νησί».
Σύμφωνα με τους Τούρκους, από την πίστα ελικοπτέρων (που θα εκσυγχρονιστεί και θα μεγαλώσει) που θα λειτουργεί επί 24 ώρες θα επωφεληθούν καταρχήν οι στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ.
























































