Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιταλική Γερουσία ψήφισε την οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Η Ιταλική Γερουσία ψήφισε την οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την υιοθέτηση χθες από την Ιταλική Γερουσία της συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών, η οποία είχε υπογραφεί στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2020, με 223 ψήφους υπέρ και 2 μόνο αποχές, με την οποία ολοκληρώνεται η διαδικασία κύρωσης της εν λόγω συμφωνίας από τα Ιταλικά νομοθετικά όργανα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πρωί του Σαββάτου το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η εν λόγω συμφωνία, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο σύντομο μέλλον, υποδηλώνει εκ νέου την προσήλωση τόσο της Ελλάδας, όσο και του συνόλου σχεδόν των γειτονικών της χωρών, στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές της Θάλασσας (UNCLOS), η οποία αντικατοπτρίζει εθιμικό δίκαιο, και την οποία έχουν υποχρέωση να σέβονται και να εφαρμόζουν όλες οι χώρες», επισημαίνει το ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας» η επέκταση των χωρικών υδάτων – «Σε πολλά θέματα η τουρκική αντιπολίτευση είναι χειρότερη από τον Πρόεδρο Ερντογάν»

Ο Νίκος Δένδιας διαμήνυσε στην Τουρκία: Ξεχάστε την επιβολή του ισχυρού – «Εμείς δεν είμαστε ανίσχυροι»

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Θρίαμβος για την Εθνική πόλο 15-13 την Ιταλία και… φουλ για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και δυτική Στερεά – Επιδείνωση την Τετάρτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...