ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Twitter λογόκρινε τον πρόεδρο της Νιγηρίας κι εκείνος ανέστειλε τη λειτουργία του

Το Twitter λογόκρινε τον πρόεδρο της Νιγηρίας κι εκείνος ανέστειλε τη λειτουργία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει επ’ αόριστον τη λειτουργία του Twitter στη χώρα, δύο ημέρες αφότου η πλατφόρμα αυτή διέγραψε μια ανάρτηση του προέδρου Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος απειλούσε ότι θα τιμωρηθούν όσοι επιδιώκουν την απόσχιση μιας επαρχίας στη νοτιοανατολική Νιγηρία.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέστειλε, επ’ αόριστον, τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μικρομηνυμάτων και της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter στη Νιγηρία», ανέφερε το υπουργείο Πληροφοριών και Πολιτισμού.

Ωστόσο, μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το Twitter λειτουργούσε ακόμη, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Reuters στη χώρα.

Η ανακοίνωση άλλωστε αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υπουργείου στο… Twitter.

Την Τετάρτη, το Twitter διέγραψε ένα μήνυμα του προέδρου Μπουχάρι, ο οποίος απειλούσε όσους ευθύνονται για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στη Νοτιο-Ανατολική Νιγηρία.

Το δίκτυο εκτιμά ότι ο αρχηγός του κράτους παραβίασε τους κανόνες χρήσης.

Ο υπουργός Πληροφοριών Λάι Μοχάμεντ απάντησε ότι, αν το Twitter έχει τους δικούς του κανόνες, ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να σχολιάζει την κατάσταση στη Νιγηρία.

Κατηγόρησε επίσης την πλατφόρμα ότι «ανέχτηκε» τα μηνύματα του αρχηγού μιας αυτονομιστικής οργάνωσης που δρα στη Νοτιο-Ανατολική Νιγηρία και, όπως λέει, «ενθαρρύνει τη βία».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην έκκληση που απηύθυνε πέρσι ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, ζητώντας από όσους μπορούν να δωρίσουν bitcoin για να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στη Νιγηρία.

«Η αποστολή του Twitter στη Νιγηρία, έπειτα από αυτά τα δύο παραδείγματα, είναι πολύ ύποπτη. Ποιες είναι οι προθέσεις του;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Τον Νοέμβριο του 2019 η κυβέρνηση της Νιγηρίας έθεσε σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέτρα αυτά θεωρήθηκαν από ορισμένους ως περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πορνοστάρ υποστηρίζει ότι οι εφαρμογές γνωριμιών και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τροφοδοτούν τη «σεξουαλική ύφεση» της Gen Z

«Κόφτης» στα social media για παιδιά κάτω των 15 από το 2027

Ολλανδικό πανεπιστήμιο απέβαλε προσωρινά φοιτητή από τη Γάζα που έδειξε τρομοκράτες της Χαμάς σε βίντεο και δήλωσε: «Αυτός είμαι εγώ»

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr