ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Αρέσει δεν αρέσει, υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο

Τσαβούσογλου: Αρέσει δεν αρέσει, υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κατεχόμενη Λευκωσία βρέθηκε την Πέμπτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ και συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά τη συνάντησή τους, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει τα απαραίτητα βήματα στο θέμα του δίκαιου διαμοιρασμού των πόρων στο νησί.

«Αγνοούμε πλήρως τη νοοτροπία που αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους σαν μειονότητα στην Κύπρο.

»Η πρόταση του προέδρου μας για μια περιφερειακή σύνοδο, βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι, όπως και οι προτάσεις της “τδβκ” για δίκαιο διαμοιρασμό των πόρων.

»Καλούμε την ΕΕ να κάνει τα απαραίτητα βήματα, διαφορετικά θα τα κάνουμε εμείς» είπε ο Τσαβούσογλου.

Και συνέχισε: «Ο ορισμος ενός ειδικού εκπροσώπου από τα Ηνωμένα Έθνη για την Κύπρο, δεν έχει καμία αξία, καθώς δεν θα έχει καμία δικαιοδοσία στις συζητήσεις».

Από την πλευρά του, ο Τατάρ κάλεσε τους Ελληνοκύπριους να ενεργήσουν όπως απαιτεί η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο νησί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Όλα μας τα νησιά έχουν δικαιώματα – Οι αναθεωρητικές βλέψεις παραβιάζουν τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης

Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

Tουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean link που ποντίζει καλώδιο μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Οπλισμένα F-16 πάνω στο FIR Αθηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr