Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντράγκι: Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ

Ντράγκι: Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιο Χρέος, Ιταλία, Μάριο Ντράγκι,

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στη διαφαινόμενη οικονομική ανάκαμψη, αλλά και στις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας, στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην χώρα μας το δημόσιο χρέος, από το 135% του 2019, στο τέλος του 2021 θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Ντράγκι.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «είναι πιθανό η φάση αυτή αύξησης του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους να μην έχει ακόμη τελειώσει», αλλά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, διότι η επανένταξή τους στην αγορά της εργασίας, μετά από ένα τέτοιο τραύμα, δεν μπορεί να είναι άμεση».

Ο Ντράγκι θεωρεί ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί, φέτος, περισσότερο από το 4,2% που έχει υπολογίσει η Κομισιόν, αλλά τονίζει ότι ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης πρέπει να γίνει ακόμη εντονότερος για να ξεπερασθεί η ευρεία ζημιά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

«Πρέπει να πετύχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και για να περιορίσουμε την αύξηση του δημόσιου χρέους», υπογράμμισε τέλος ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Οι κύριοι στόχοι είναι να τονωθεί η αγοραστική ζήτηση και να αυξηθούν οι φορολογικές εισπράξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα

«Εχθροί της Ιταλίας»: Η Μελόνι καταδικάζει τις βίαιες διαδηλώσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

H Ελλάδα στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών το επόμενο 12μηνο

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr