ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος στέλνει δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα στην Κύπρο

Η Αίγυπτος στέλνει δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αποστολή δύο πλήρως εξοπλισμένων ελικοπτέρων για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών της Κύπρου, αποφάσισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει σε αποψινή του ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, η απόφαση του προέδρου Αλ Σίσι, που είναι και ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, πάρθηκε στο πλαίσιο της αιγυπτιακής στήριξης που παρέχεται σε φιλικές και αδελφές χώρες για να αντιμετωπίσουν όλες τις κρίσεις, όπως αυτή των πυρκαγιών.

Τα αιγυπτιακά ελικόπτερα θα μπορούν να συμμετάσχουν με τις κυπριακές δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Τρόοδος, πάντοτε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σχετικά.

Στο μεταξύ, τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό των τεσσάρων νεαρών Αιγυπτίων στις πυρκαγιές της Κύπρου εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, ενώ αποφάσισαν από κοινού την ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαλαμίνα: Δύο νεκροί από τις ταυτόχρονες φωτιές σε Περιστέρια και Σελήνια

Τι κρύβεται πίσω από τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν; – Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο

Αδελφοποίηση της Λάρνακας με την πρωτεύουσα του Μπαχρέιν

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Ο Τραμπ μπλόκαρε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία – «Ψυχραίνουν» οι σχέσεις με Νετανιάχου, ενισχύεται ο άξονας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr