ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετρό και ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας την Τετάρτη – Ποιες ώρες δεν θα λειτουργούν

Μετρό και ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας την Τετάρτη – Ποιες ώρες δεν θα λειτουργούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στάση εργασίας από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι ηλεκτροδηγοί σε Mετρό και ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2, 3).

Οι ηλεκροδηγοί καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν πως αντί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να ασχοληθεί με τα υφιστάμενα προβλήματα «προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα «επιβράβευσης» των Ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό».

«Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη» σημειώνουν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των 40χρονων γερασμένων συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί η οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους».

Κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων

Από την άλλη πλευρά κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο όλα τα δρομολόγια στα λεωφορεία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης η απόφαση ελήφθη αφού στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα στάσεις εργασίας, καθημερινά από αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εάν η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό Πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ερευνάται αν υπάρχει «κύκλωμα» γιατρών που να σχετίζεται με τους γιατρούς του Κολωνακίου

Βουλιαγμένη: Συνελήφθη και 21χρονη ΑμεΑ για τον καβγά της ξαπλώστρας που κατέληξε στον θάνατο 82χρονου

AthensWay: Παρκάρεις, πληρώνεις, βλέπεις διαθέσιμες θέσεις σε πραγματικό χρόνο – Τι αλλάζει στην Αθήνα

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης

Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr