ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν δεκάδες πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, κοντά στο χωριό Λογγίτση της Στυλίδας στην Ανατ. Φθιώτιδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και 2 canadair και 2 PZL, όπως επίσης και 2 ελικόπτερα, για περισσότερο από τρεις ώρες και κάτω από δύσκολες συνθήκες και λόγω θερμοκρασίας αλλά και λόγω των ανέμων, έδωσαν μία πραγματική μάχη να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, που από την αρχή κινούνταν απειλητικά.
Στην περιοχή εκτός από τα εναέρια μέσα που συνεχίζουν να επιχειρούν, αναπτύσσονται επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, μαζί με μηχανήματα και υδροφόρα οχήματα του δήμου Στυλίδας και της Περιφέρειας Στερεάς, έτσι ώστε μέσα στο φως της ημέρας να μπορέσουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.
«Είναι μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά σε μία περιοχή που δεν επιτρέπει πλήρη ανάπτυξη στα εναέρια και τα επίγεια μέσα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, που απ’ την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «αν και η φωτιά είναι μακριά από σπίτια και χωριά, οι ώρες είναι κρίσιμες.
»Υπάρχουν μεγάλες και επικίνδυνες αναζωπυρώσεις, που αν μέσα στο φως της μέρα δεν μπορέσουμε να τις ελέγξουμε, η νύχτα θα είναι εφιαλτική.
»Υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να φύγει σε δασική περιοχή προς την Μαγνησία στα βόρεια και βορειοανατολικά, όπως επίσης και δυτικά, όπου υπάρχουν πολλές εστίες» σημειώνει ο κ. Καρακάντζας.























































