ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιαμαρέλλου: Σκέψεις για σελφ τεστ εντός του σχολείου

Γιαμαρέλλου: Σκέψεις για σελφ τεστ εντός του σχολείου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαθητές, Σχολεία,

Tο άνοιγμα των σχολείων με τα νέα δεδομένα του κορονοϊού απασχολούν Αρχές και γονείς. Ήδη έχουν ανακοινωθεί κάποια μέτρα για τη λειτουργεία των σχολείων, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και νέες ανακοινώσεις.

Μάλιστα όπως δήλωσε η η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στο MEGA, στο τραπέζι των προτάσεων για τα σχολεία έχει πέσει και η πρόταση για διενέργεια των δύο υποχρεωτικών self test εντός του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της περυσινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές έκαναν το self test σπίτι τους και οι γονείς το δήλωναν στην σχετική πλατφόρμα.

«Δεν θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν covid, γιατί θα έχουν συνέπειες.

»Από τη στιγμή που θα γίνονται δύο self test για να είμαστε σίγουροι ότι είναι θετικό ή αρνητικό, νομίζω ότι αυτό είναι καλό.

»Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα το να γίνουν εντός του σχολείου» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γιαμαρέλλου.

Αναλυτικά πάντως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις: Όσον αφορά στους μαθητές, θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (οι άνω των 12 ετών), ή με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self test δύο φορές την εβδομάδα.

Όπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Υγείας, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα παρέχονται δωρεάν στους ανεμβολίαστους μαθητές και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αντίθετα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα.

Αυτά θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου, 10 ευρώ το τεστ.

Πάντως να αναφερθεί ότι περίπου το 85% των εκπαιδευτικών έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά της covid-19, είτε λόγω του εμβολιασμού τους, είτε επειδή νόσησαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας θα αποφανθεί για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στα σχολεία

Η «Ηθική» ως εναλλακτικό μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία

Θρήνος στη Χαλκιδική: Πέθανε ο 17χρονος μαθητής που υπέστη ανακοπή έξω από το σχολείο του

Τραγωδία στην Κοζάνη: Νεκρή 16χρονη μαθήτρια μέσα στο σχολείο της

Αν θέλουμε πραγματικά να μιλάμε για προοπτική της πατρίδας μας, οφείλει η πολιτεία να επενδύσει στο σχολείο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr